- Jeg er nervøs, ja

- Det er som i et eventyr, sier Mette-Marits mor, Marit Tjessem, til avisa Fædrelandsvennen. Kronprinsens kommende svigermor snakker ut om de to siste årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i slutten av november 1999 Marit Tjessem skulle møte kronprinsen, sin datters nye kjæreste, for første gang. Til Fædrelandsvennen forteller hun om det første møtet.

- Hva serverer man en kronprins, tenkte jeg i Mette-Marits leilighet i Oslo. Og det tenkte jeg faktisk på hele natten. Jeg blundet bare såvidt.

- Gi ham grøt, sa Mette-Marit.

Risgrøten skal ha falt i smak. Hun skal også ha sjarmert kronprisens med sitt utmerkede bakverk, som han har skrytt av til Fædrelandsvennen i et intervju.

Men ganske snart ble det andre boller. Romjulen 1999 meldte avisa om forholdet mellom kronprinsen og ungjenta fra Kristiansand. En mediestorm uten like blåste opp.

- Da begynte alvoret å gå opp for meg. Kronprinsen var en stor og god støtte for min datter. Han er jo medievant, sier Tjessem til Fædrelandsvennen.

Hun er etterhvert blitt vant til å se datteren i pressen.

- Når en ser sin egen datter neie foran Dronning Elizabeth på førstesiden i utenlandske magasiner, siger det inn at ting ikke er som før, selv om jeg føler meg akkurat som den samme personen, sier kronprinsens kommende svigermor. Selv ønsker hun ikke noe fokusering i det hele tatt, og gir bare ett intervju i forbindelse med bryllupet.

Nært forhold

I intervjuet med Fædrelandsvennen snakker Marit Tjessem ut om det spesielle forholdet mellom seg og yngstedatteren. Da hun flyttet for seg selv for snart 20 år siden var de tre eldre søsknene på vei ut av redet. Ganske snart så ble det bare mor og yngstedatter Mette-Marit som bodde sammen.

- Jeg er og blir ei hønemor for alle mine barn, men kanskje litt ekstra for Mette-Marit.

At hun skal i kongelig bryllup, som mor til bruden, har allikevel ikke gått helt opp for Marit Tjessem ennå.

- Bryllupet blir det største jeg noen gang har opplevd. En veldig sterk, flott og høytidelig opplevelse. På denne måten vil jeg nok ikke skjønne hvor stort dette er, før jeg er i kirken.