FIKK EN PINNE I HODET: Seniorrådgiver Line Nersnæs oppdaget ikke pinnen, som var en del av vinduskarmen, før hun var ute på gata. Foto: Torbjørn Grønning
FIKK EN PINNE I HODET: Seniorrådgiver Line Nersnæs oppdaget ikke pinnen, som var en del av vinduskarmen, før hun var ute på gata. Foto: Torbjørn GrønningVis mer

«Jeg er nesten helt meg selv igjen»

Line Nersnæs oppdaget ikke at hun hadde en pinne i hodet før hun var ute på gata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seniorrådgiver Line Nersnæs sto på kontoret i 11. etasje i Justisdepartementet da bomba smalt kl 15.25 22. juli.

I det hun skulle ta en telefon kom det et drønn. Nersnæs ble kastet flere meter gjennom rommet. En nesten 30 centimeter lang pinne, som var en del av vinduskarmen på kontoret, gikk inn ved kjeven, tvers gjennom tyggemuskelen, via hodet og ut gjennom tinningen. Hun oppdaget den ikke før hun var ute på gata.

- Vinduet ble blåst ut. Hele ramma kom mot meg, og jeg ble truffet i hodet. Jeg må innrømme at jeg ikke visste at en tresplint hadde boret seg inn ved siden av haka mi, sa hun til Dagbladet i slutten av juli.

På vei ut av bygget møtte Nersnæs sin sjef Knut Fosli. De fulgte hverandre ned trappa på vei ut i sikkerhet. Da hun kom ut av bygget oppdaget hun at hun blødde mye.

- Jeg sa til Knut Fosli at jeg hadde så vondt i hodet. Han kikket på meg, og sa: «Du har noe som står ut av hodet», sa hun til Dagbladet.

Da så alle rundt dem at det var en lang treflis fra kontorvinduet som sto fast gjennom hodet hennes. Selv kalte hun det hell i uhell: Tresplinten hadde gått gjennom hodet hennes, uten å skade noen vitale organer. Og Line kom fort tilbake i full jobb igjen.

Nersnæs ønsker ikke å la seg intervju på nytt nå. Til NRK sa hun i forrige uke at tida etterpå har vært i ulike faser.

- Den første fasen er sjokkfasen, der alt går som en runddans. Så går denne fasen over, og du kommer inn i normalfasen. Denne fasen er på mange måter tyngre.

Seniorrådgiveren måtte sy 27 sting, og de første ukene fikk hun knapt opp munnen, så hun kunne bare spise grøt og suppe. I tillegg til skadene i ansiktet og hodet pådro Nersnæs seg nakkeskader og en kraftig hjernerystelse. Men hun føler seg sterk, på tross av de fysiske skadene og den psykiske belastningen.

- Jeg har mye energi og er nesten helt meg selv igjen, men jeg har med meg noe jeg ikke hadde før. Jeg er ikke bekymret, men kjenner at jeg er mer sårbar. Du mister litt av den grenseløse tryggheten du hadde før. Tidligere har jeg alltid tenkt at jeg klarer meg.

Dagbladet har vært i kontakt med Line Nersnæs. Hun ønsket ikke å stille til et nytt intervju nå, men hadde ingen problemer med at historien hennes ble omtalt.