GRAVLEGGES: Den drepte Andreas Nilstad på feire i Egypt i august i år, med sin kjæreste Line. Dagen etter at Andreas ble drept, skulle de to feiret ett år som kjærester. Foto: Privat.
GRAVLEGGES: Den drepte Andreas Nilstad på feire i Egypt i august i år, med sin kjæreste Line. Dagen etter at Andreas ble drept, skulle de to feiret ett år som kjærester. Foto: Privat.Vis mer

- Jeg er omgitt av lidende mennesker

Sokneprest Allan Madsen forbereder begravelsen til Halloween-drapsofferet Andreas Nilstad (21) i Hemsedal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 21-åringen, som ble knivstukket og drept etter en halloweenfest på Bislett i Oslo, begraves i morgen i hjembygda Hemsedal. Det er gått halvannen uke siden den tragiske hendelsen, der også en 22-åring fra samme bygd ble knivstukket og hardt skadd. Han ligger på Ullevål universitetssykehus.

Den antatte gjerningsmannen, en 21-åring fra Geilo, ble varetektsfengslet sist onsdag, uten at han var i stand til å møte i retten. Først i går var han i stand til å bli avhørt av politiet.

Det er sokneprest Allan Madsen som vil lede morgendagens begravelse.

- Vi er rammet i hele bygda. Andreas' foreldre er begge fra Hemsedal, og dette rammer hele samfunnet. Mange er berørt, sier Allan Madsen til Dagbladet.

Veldig tungt - Hvordan blir morgendagen for deg?

- Det blir veldig tungt. Jeg feller noen tårer. Jeg er omgitt av lidende mennesker, og blir også personlig berørt. Følelsesmessig er det tungt å formidle budskapet som vi prester skal formidle, sier en åpenhjertig sokneprest.

- Jeg vil forsøke å trekke fram det gode tragedien har medført - bygda har støttet hverandre, familien har kjent hvor nært knyttet vi alle er til hverandre, sier Madsen, og legger til:

- Vi står mellom erindring og håp.

Forferdelig Soknepresten sier han venter at 4-500 venner, familie og bekjente vil møte opp og vise Andreas Nilstad sin respekt.

Den siktede 21-åringen fikk mandag en kort prat med sin forsvarer, Harald Stabell.

- Jeg måtte fortelle min klient at resultatet av det som skjedde var at én mann er drept og en hardt skadd. Han ble veldig fortvilet og veldig lei seg da han fikk høre det. Han sa at «det er forferdelig», sier Stabell.

- For meg var det en tung beskjed å gi, jeg er ikke vant til å formidle dødsbudskap.

Nytt avhør Etter det Dagbladet får opplyst, skal den 21-årige gjerningsmannen avhøres på nytt av politiet i slutten av uka. Harald Stabell har ikke snakket med sin klient etter det første politiavhøret.

- Sykehuset har ikke gitt noen indikasjoner på at det første avhøret har påvirket helsa hans, så jeg går ut fra at det blir et nytt avhør denne uka, sier Stabell til Dagbladet.

Bestevennen til den drepte, Naveed Muradi (21), så kameraten for siste gang tirsdag denne uka, da han sammen med familien til Andreas Nilstad tok et siste farvel.

- Det var utrolig tungt, verre enn jeg trodde det skulle være. Andreas var alltid aktiv, og satt sjelden stille mer enn ti minutter. Det var så rart å se ham ligge der helt i ro. Det var egentlig da det først gikk opp for meg at han virkelig er borte. Men det var veldig bra for meg å se ham, sa han til Dagbladet etter møtet.

 

STERKT SISTE MØTE: Naveed Muradi med vennskapsringen han ga den drepte i haloween-drapet på Bislett. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STERKT SISTE MØTE: Naveed Muradi med vennskapsringen han ga den drepte i haloween-drapet på Bislett. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer