- Jeg er optimist

Norske Kari Rein (42) er håpefull og optimistisk etter gårsdagens rettshøring i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOS ANGELES (Dagbladet): Nå vil Rein møte amerikanske immigrasjonsmyndigheter i rettssalen.

- Jeg synes høringen var oppløftende, og jeg ser fram til at selve rettssaken kommer opp, sier Kari Rein til Dagbladet.

Rettssaken kommer ikke opp før 27. mai.

Nye strenge lover

Stavanger-kvinnen, som har vært bosatt i 15 år i Williams i Oregon, ble arrestert i 1992 sammen med sin amerikanske ektemann, James Jungwirth, for besittelse av seks marihuana-planter.

Begge to har sonet dommen, men med de nye, strenge immigrasjonslovene som håndheves mye strengere etter terrorangrepene 11. september 2001, vil immigrasjonsmyndighetene utvise den norske statsborgeren. Etter juleferie i Norge sammen med familien ble hun arrestert på flyplassen utenfor Seattle 30. desember i fjor. Etter tre uker slapp hun fri mot kausjon.

Massiv støtte

Lokalsamfunnet Williams i delstaten Oregon har slått ring om Kari Rein, og forrige helg arrangerte venner støttekonsert for henne og familien. 4000 dollar, vel 28000 kroner, kom inn fra konserten, som vil bli brukt til å dekke utgiftene i kampen for at Rein ikke blir deportert ut.

Bare advokathonoraret er på 26000 dollar. Det er vel to årslønner for familien som driver en økologisk gård i Williams, hvor de bor i to vogner.

UTSETTER HUSBYGGING: Stavanger-kvinnen Kari Rein og ektemannen James Jungwirth utsetter husbyggingen i Williams i Oregon. Pengene må brukes på rettssaken.