Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ordentlig lei meg

Naboene til drapet i Ytre Enebakk er rystet.

NABO: Ludvig Schau er nabo til den drapsiktede. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
NABO: Ludvig Schau er nabo til den drapsiktede. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||YTRE ENEBAKK (Dagbladet): En mann ble i dag skutt og drept i et boligområde i Ytre Enebakk i Follo.

- To personer kom til huset i en bil. Det ble avfyrt skudd mot bilen og en person. Mannen ble funnet død utenfor bilen. Det er trolig blitt brukt en rifle av et slag, sa innsatsleder Ronny Samuelsen i Follo politidistrikt tidligere i dag.

Naboene i den lille grenda i Ytre Enebakk er rystet over drapet.

SKUTT MOT BIL: Kulehull i bil etter at en mann  ble skutt og drept i Ytre Enebakk i Akershus søndag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
SKUTT MOT BIL: Kulehull i bil etter at en mann ble skutt og drept i Ytre Enebakk i Akershus søndag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

- Jeg er ordentlig lei meg, sier nabo Ludvig Schau.

Han vet ikke hvem som er drept, men kjenner godt til gjerningsmannen.

Familien til den siktede skal ha vært delvis isolert i forhold til resten av nabolaget.

- Vi har sett lite til dem, sier en annen nabo til Dagbladet.

Den drepte personen er norsk. Det er også mannen som bodde i huset og som politiet mener avfyrte det dødelige skuddet. En annen person som var med den drepte til huset og som er pågrepet er av litauisk opprinnelse, får Dagbladet opplyst.

LEI SEG: Nabo Nabo Ludvig Schau sier han er lei seg etter drapet. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
LEI SEG: Nabo Nabo Ludvig Schau sier han er lei seg etter drapet. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Bilen personene kom med har litauiske bilskilter. Bilen har et skuddhull i panseret.

Det skal ha vært barn i huset der den pågrepne holdt til, opplyser politiet. De er tatt hånd om av kommunens kriseteam og av Barnevernet.

Dagbladet har vært i kontakt med en nabo på stedet. Han forteller at han først hørte tre skudd. En stund senere hørte han et fjerde.

- To personer fra de nærmeste husene løp fra stedet da skuddene falt. De så en person med et gevær, forteller naboen til Dagbladet.

De første meldingene gikk på at fire personer var skadd. Dette stemmer ikke.

POLITI PÅ STEDET: Innsatsleder Ronny Samuelsen foran politisperringen etter at en mann  ble skutt og drept i Ytre Enebakk i Akershus  søndag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
POLITI PÅ STEDET: Innsatsleder Ronny Samuelsen foran politisperringen etter at en mann ble skutt og drept i Ytre Enebakk i Akershus søndag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

- Det skal ha vært flere andre til stede da dette skjedde. Men bare den avdøde og den antatte gjerningsmannen var der da vi kom frem. Vi søker derfor etter flere personer i området. Men disse er foreløpig å betrakte som vitner som vi mener kan kaste lys over det som har skjedd, sa Anders Oksvold, operasjonsleder i Follo politidistrikt, til Dagbladet tidligere i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media