- Jeg er Oslos «eneste» norske murer

Murer Eirik Kornmo mener utnyttelse av ufaglærte utlendinger i dyp nød ødelegger byggebransjen.

ADVARER: Eirik Kornmo har drevet eget murerfirma siden 1995. Nå advarer han norsk ungdom mot bransjen. 
Foto: Halldor Hustadnes/Dagbladet
ADVARER: Eirik Kornmo har drevet eget murerfirma siden 1995. Nå advarer han norsk ungdom mot bransjen. Foto: Halldor Hustadnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Omgitt av skålende spisegjester og en tilsynelatende endeløs velstand på Aker Brygge, greier ikke murer Eirik Kornmo (51) helt å skjule hvor sint han er.

I et innlegg i gårsdagens Aftenposten la han seg kraftig ut med kunnskapsminister Kristin Halvorsen. Mens Halvorsen vil ha flere norske ungdommer til å ta fagbrev, oppfordrer Kornmo dem sterkt til å la være.

- Det er lite realt når noen ber deg ta en fireårig utdannelse, og så vet jeg at de ikke får jobb. De skal konkurrere med 20 000 ufaglærte utlendinger i Oslo, sier han til Dagbladet.

Vedder murerøl På grunn av den sosiale nøden mange av disse utlendingene kommer fra, blir konkurransen umulig, ifølge Kornmo. Resultatet er en bransje i forfall, som nordmenn flykter fra. Kornmo gir EØS-avtalen mye av skylda for at nordmenn mister arbeidet til underbetalte østeuropeere.

«Jeg vedder en kasse murerøl på at det om fem år ikke er noen norske fagarbeidere igjen», skriver han i innlegget sitt i Aftenposten. Han tar til orde for et parti som bare har som mål å få Norge ut av EØS-avtalen, og avslutter med denne hilsenen: God sommer fra Oslos «eneste» norske murer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer