JUBEL Folk som hadde samlet seg i Vatikanet gledet seg over valget av ny pave i kveld. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
JUBEL Folk som hadde samlet seg i Vatikanet gledet seg over valget av ny pave i kveld. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELEVis mer

-Jeg er overbevist om at dette blir en god pave

Det sier sogneprest Alois Arnstein Brodersen i St. Paul Menighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Bergen ringte de ekstra lenge med klokkene for å feire den nye paven.

- Meldingen kom midt i kveldens messe. Vi ringte, som vi hadde fått beskjed om, i et kvarter for å markere gleden over det nye pavevalget.

Dekker to ting - Han dekker to ting. Han er fra Latin-Amerika og han er av italiensk avstamming, sier sogneprest i St. Paul menigheten i Bergen, Alois Arnstein Brodersen til Dagbladet.

Han er overbevist om at det var ganske bred enighet blant kardinalene tatt i betraktning hvor fort det gikk å velge den nye paven.

- Det gikk jo fort, og det tyder på bred enighet i kardinalkollegiet.

Samlende pave - En av grunnene til at man ønsker seg en pave fra Latin-Amerika er at det er den største gruppen katolikker i verden, og den sterkest voksende. Samtidig er det en del protestantiske sekter som driver aggressiv misjonering, spesielt blant de fattige. En del amerikanske sekter blant annet.

Og sognepresten er fornøyd med valget av den katolske kirkens nye overhode.

- Jeg er overbevist om at dette blir en god pave.