Sjømannsforbundets leder om Dagbladets snøkrabbe-avsløringer:

«Jeg er overrasket over at norske myndigheter tillater dette!»

- Bare det at ofrene ikke tør å stå fram er en klassisk indikasjon på at det foregår straffbare forhold.

OPPRØRT OVER KRABBEBÅTENE: - Jeg er overrasket over omfanget, og over at så mange indonesiere på slavekontrakter må ha gått rundt i Båtsfjord - uten at ordføreren har oppdaget noen ting, sier lederen i Norsk Sjømannsforbund Johnny Hansen. Foto: Jørn H. Moen/Dagbladet.
OPPRØRT OVER KRABBEBÅTENE: - Jeg er overrasket over omfanget, og over at så mange indonesiere på slavekontrakter må ha gått rundt i Båtsfjord - uten at ordføreren har oppdaget noen ting, sier lederen i Norsk Sjømannsforbund Johnny Hansen. Foto: Jørn H. Moen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sier fagforeningsbossen Johnny Hansen, mangeårig leder av Norsk Sjømannsforbund og nylig gjenvalgt leder av fiskeriseksjonen i Den internasjonale transportarbeiderføderasjonen (ITF).

Han har med stor interesse fulgt Dagbladets artikkelserie om slaveliknende forhold om bord på utenlandske snøkrabbeskip i Barentshavet.

Indonesiske sjøfolk hadde 18 timers arbeidsdag sju dager i uka, med en månedslønn helt ned i 2600 kroner ifølge kontraktene. Til sammenlikning er gjennomsnittet for sjøfolk på norske snøkrabbeskip 2200 kroner - dagen!

- Er du overrasket?

- Som leder av fiskeriseksjonen i ITF er jeg ikke overrasket over at det er sosial dumping om bord på disse skipene. Men jeg er overrasket over omfanget, og over at så mange indonesiere på slavekontrakter må ha gått rundt i Båtsfjord - uten at ordføreren har oppdaget noen ting!

Han legger til:

- Jeg tror ikke så mange av dem som har lest artiklene i Dagbladet, vil konkludere med noe annet enn at de som står bak disse båtene er kjeltringer.

- Hva vil du kalle den virksomheten vi har beskrevet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer