Nedstenging i Oslo

- Jeg er på bristepunktet

Hovedstadens befolkning har levd under strenge restriksjoner i lang tid. Kristian Lyngstøl bor alene på Oslos østkant, og har levd nærmest isolert i ett år.

ISOLERT: Under pandemien rapporterer flere om økte symptomer på angst, depresjon og ensomhet. Kristian Lyngstøl kjenner at de strenge tiltakene har gått på psyken løs. Foto: Privat
ISOLERT: Under pandemien rapporterer flere om økte symptomer på angst, depresjon og ensomhet. Kristian Lyngstøl kjenner at de strenge tiltakene har gått på psyken løs. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg ett år siden Norge for første gang stengte ned. Like lenge har Kristian Lyngstøl (37) levd i tilnærmet isolasjon.

Han bor alene på Lambertseter i Oslo, og jobber som utvikler for Telenor. Allerede en uke før Erna Solberg presenterte «de strengeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i fredstid», sendte selskapet de ansatte hjem fra hovedkvarteret på Fornebu.

Siden da har jobben i hovedsak blitt utført fra leiligheten. Skjermer, pult og kontorstol var på plass, og han var sånn sett rustet for effektive arbeidsdager mens første smittebølge herjet landet og hovedstaden.

Ett år seinere er dagene preget av ensomhet og apati.

- Jeg er nær bristepunktet. Jeg vet ikke hvor mye lenger jeg klarer dette, skrev Lyngstøl på Twitter forrige uke.

- Jeg er ikke desperat. Desperasjon krever en form for energi jeg ikke lenger har.

Mistet alle sosiale arenaer

Twitter-tråden ble uttrykk for en frustrasjon som begynte å ta av i ham - utløst av blant annet den omdiskuterte uttalelsen fra Molde-ordfører Torgeir Dahl og den nye nedstengingen i hovedstaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer