- Jeg er på vei hjem. Dette oppdraget ble for farlig for meg

Legen Gunnar Hasle har behandlet ebola-syke i Liberia.

BEHANDLET EBOLA-SYKE: Lege Gunnar Hasle (med hvit operasjonsfrakk) utenfor mottagelsen paa MSFs sykehus i Monrovia.  Noen pasienter kommer selv gående, andre med ambulanser eller andre biler. Foto: MSF
BEHANDLET EBOLA-SYKE: Lege Gunnar Hasle (med hvit operasjonsfrakk) utenfor mottagelsen paa MSFs sykehus i Monrovia. Noen pasienter kommer selv gående, andre med ambulanser eller andre biler. Foto: MSF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I to uker har legen Gunnar Hasle befunnet seg midt i katastroferammede Monrovia, hovedstaden i Liberia. Her har han jobbet frivillig for Leger uten grensers ELWA 3-avdeling.

Etter planen skulle Hasle bli i landet til den 11. september, men i dag landet han i Brüssel.

- Jeg er på vei hjem. Dette oppdraget ble for farlig for meg, sier Gunnar Hasle til Dagbladet. - Ikke smittet Over 120 helsearbeidere har mistet livet av ebola i Liberia, Nigeria, Guinea og Sierra Leone, og mer enn 240 helsearbeidere er smittet, ifølge Verdens Helseorganisasjon. - Jeg er ganske sikker på at jeg ikke er smittet, men må være i en slags karantene de neste tre ukene. Jeg føler meg frisk, og er ikke mentalt skadet, sier Hasle.

Han er spesialist i infeksjonssykdommer med diplom i tropemedisin, og leder av Reiseklinikken. Han har jobbet med infeksjoner og smittevern siden 1985.

- Men jeg er ikke vant til å håndtere en flom av kritisk syke mennesker, sier Hasle.

- Det jeg driver med til vanlig er reisemedisin, som innebærer å vurdere og redusere risiko. Det ble unaturlig for meg å befinne meg frivillig i en situasjon der risikoen var så stor, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer