- Jeg er redd for å bli voldtatt

Det har skjedd seks taxivoldtekter i Stavanger hittil i år. Nå frykter kvinner å ta taxi alene.

REDDE: Linda Winther (17)(t.v) og Mari Elise Røed (18) er redde for å ta taxi hjem fra bytur. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
REDDE: Linda Winther (17)(t.v) og Mari Elise Røed (18) er redde for å ta taxi hjem fra bytur. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Politiet i Stavanger advarte i Dagbladets hovedsoppslag på torsdag kvinner mot å ta taxi etter flere taxivoldtekter i byen.

- Vi oppfordrer kvinner til å ikke ta taxi alene hjem etetr en tur på byen. Vi mener kvinner bør reise sammen med andre, sa politiadvokat Jørgen Berner Torstensen i stavangerpolitiet til Dagbladet.

Hentes av foreldrePolitiet i Stavanger har i løpet av 2008 og hittil i år mottatt 17 anmeldelser for overfallsvoldtekter eller forsøk på overfallsvoldtekt, medregnet de seks såkalte taxivoldtektene, skriver Stavanger Aftenblad.

- Jeg hadde aldri tatt taxi alene. Når det har vært fem voldtekter på kort tid, blir man redd, sier Mari Elise Røed (18).

Hun og venninnen, Linda Winther (17), står femti meter fra en lang rekke ledige drosjer midt i Stavanger sentrum, men venter på å bli hentet av Røeds far. Jentene bor i Hundvåg, en kort biltur på rundt ti minutter fra byens hjerte.

Redd for å bli voldtatt- Det er dumt at det er blitt slik. Grunnen til at man tar taxi er jo for å komme seg trygt hjem, men det tørr jeg ikke nå, forteller Winther.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer