- Jeg er redd for at han skal komme etter meg, og jeg ser for meg den ekle hvite legefrakken overalt

En 18 år gammel jente var innlagt på nevrologisk avdeling med mistanke om hjerneblødning, da en 53 år gammel lege forgrep seg på henne på sykehusrommet.

MARERITT: - Jeg har fortsatt mareritt om det som skjedde og fungerer ikke i hverdagen, forteller kvinnen (26). Foto: Espen Røst / Dagbladet
MARERITT: - Jeg har fortsatt mareritt om det som skjedde og fungerer ikke i hverdagen, forteller kvinnen (26). Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AKERSHUS(Dagbladet): Det var i romjula 2003 at den da 18 år gamle kvinnen var innlagt på nevrologisk avdeling ved Akershus universitetssykehus (Ahus) med mistanke om hjerneblødning.

- Det er det verste som kan skje, og det føles som et enormt svik. Jeg kunne aldri forestilt meg at en lege kunne oppføre seg sånn, det finnes ikke verre overgripere enn leger.

Overgrepet skal ha skjedd etter at jenta tidligere på dagen fikk bedøvelsesmedisiner. Hun sov da overlegen kom alene inn på hennes rom.

«Trusa på knærne» Legen ble i 2009 dømt til 120 dagers fengsel for overgrepet. I Nedre Romerike Tingrett forklarte kvinnen at hun våknet av at legen satt på en stol ved siden av senga. Hun lå med ryggen til, og hadde buksene og trusa på knærne. Legen hadde hånden i skrittet hennes, ifølge dommen: «Han utførte gjentatte bevegelser, som hun opplevde som seksuelt motivert. Hun kjente at han hadde ru og tørre fingre, og hun er sikker på at han ikke brukte hansker».

Ifølge kvinnens forklaring spurte han henne om hun syntes at det var godt, men hun var ikke i stand til å svare, bevege seg eller reagere på grunn av medisineringen. Plutselig åpnet døren til gangen seg, og tre besøkende kom inn. Tiltalte ba dem vente på gangen, og avbrøt så handlingen. Deretter la han dyna over den 18 år gamle jenta, vasket hendene og gikk ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer