Overfallsvoldtekt i Sem

- Jeg er redd. Nå låser vi dørene

Søndag kveld ble en kvinne som trillet på en barnevogn brutalt overfalt og voldtatt ved et boligfelt på Sem utenfor Tønsberg. Politiet har bedt om hjelp fra Kripos og saumfarer overvåkingskameraer i området.

REDD: Anita Røknes Østmann og hennes to barn holder seg inne. De er redde og håper gjerningsmannen snart blir tatt. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
REDD: Anita Røknes Østmann og hennes to barn holder seg inne. De er redde og håper gjerningsmannen snart blir tatt. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEM (Dagbladet): Søndag kveld var gatestubben opp til bolighusene i Olav Digres vei overfylt med politifolk. Noen søkte med hunder etter spor i skogen som ligger tett langs den ene siden av veien. Andre gikk fra dør til dør i nabolaget, på jakt etter vitner til den brutale overfallsvoldtekten som skjedde samme kveld. Politihelikopteret leita med varmesøkende kamera i timevis, men til ingen nytte. Ifølge politijurist Lise Dalhaug i Sør-Øst politidistrikt var det ingen vitner til hendelsen.

- En fremmed mann tok kontakt med offeret. De møttes på veien og han truet henne med et skrujern, sier Lise Dalhaug.

Dalhaug forklarer at kvinnen trillet på en barnevogn da mannen gikk til angrep.

ÅSTEDET: Hendelsen skal ha skjedd på sykkelstien som går langs Olav Digres vei. Den ene siden av veien er dekt av tett skog. Langs sykkelstisida ligger det fem bolighus. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
ÅSTEDET: Hendelsen skal ha skjedd på sykkelstien som går langs Olav Digres vei. Den ene siden av veien er dekt av tett skog. Langs sykkelstisida ligger det fem bolighus. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

- Hun ropte om hjelp og kom seg til slutt unna, sier politijurist Dalhaug til Dagbladet.

Hendelsen skjedde søndag, men først i dag gikk politiet ut med hva som virkelig skjedde. Kripos er bedt om å bistå med taktisk etterforskning.

Sjokkerte naboer

Dalhaug vi ikke si om de har sikret biologiske spor etter gjerningsmannen, men Dagbladet kjenner til at etterforskere skal ha saumfart Semsbyen etter spor av mannen på overvåkingskameraer.

- Fy faen, altså. Gå på et menneske som triller en barnevogn. Det er så trist, sier en eldre kvinne, som går ettermiddagstur ved åstedet. Hun beskriver området som et fredelig og trygt sted.

Marcus Asmyhr bor i den samme gata og har familie og små barn.

- Det blir så nært, sier Asmyhr som ble vitne til politiets aksjon gjennom søndag kveld og natt.

NABO: Marcus Asmyhr bor like ved åstedet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
NABO: Marcus Asmyhr bor like ved åstedet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Når det skjer i et boligfelt og så nær bebyggelse, viser at dette kan skje hvem som helst, sier Marcus Asmyhr.

Låser døra

Anita Røknes Østmann bor et steinkast unna åstedet.

- Dette er skummelt. Han er ennå ikke tatt, sier Anita Røknes Østmann.

Hun går ikke lenger ute på kvelden. Hun er redd. Mandag kom hun hjem fra jobb seint på kvelden og ba ektemannen om å følge henne de siste 50 meterne opp til huset.

- Nå sjekker jeg nøye at dørene våre er låst, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at politiet banket på døra natt til mandag på jakt etter vitner, men verken Røknes Østmann eller ektemannen har hørt eller sett noe.

- Nå holder vi oss inne, sier Anita Røknes Østmann.

Ber vitner melde seg

Ingen er pågrepet eller siktet i saken og politiet etterlyser fortsatt tips. Alle som har gjort observasjoner i området rundt Langerød og gamle E-18 og ved Semsbyen i tiden mellom klokka 21.15 og 22.00 bes om å ta kontakt med politiet.

- Vi ønsker også å presisere at alle observasjoner i det aktuelle området er interessante, og kan være med på å legge det store puslespillet, sier politijurist Dalhaug.

Gjerningsmannen er blitt beskrevet som cirka 20-40 år, normal kroppsbygning, og med mørkt hår som er kort på siden. Kvinnen som ble overfalt mener også han ser ut som om han er fra Midtøsten. Han skal ha vært ikledd mørke klær og skal ha hatt på seg en refleksvest.

- Vi har fått inn en god del tips vi ser på som interessant. Nå etterforsker vi bredt, sier Lise Dalhaug.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer