KAMPEN OM ALEPPO:

- Jeg er redd. Virkelig redd for det som er i ferd med å skje...

Bashar al-Assads styrker tar over stadig større deler av de opprørskontrollerte områdene. Titusener på flukt.

EVAKUERES: Syriske familier fra ulike distrikter i det østlige Aleppo, som har vært kontrollert av opprørsstyrker, ble evakuert i går. Syriske regjeringsstyrker tar over stadig større områder av Aleppo. Tusenvis av sivile har flyktet. Foto: George Ourfalian / Afp / Scanpix 
EVAKUERES: Syriske familier fra ulike distrikter i det østlige Aleppo, som har vært kontrollert av opprørsstyrker, ble evakuert i går. Syriske regjeringsstyrker tar over stadig større områder av Aleppo. Tusenvis av sivile har flyktet. Foto: George Ourfalian / Afp / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden juli har den østlige delen av Aleppo var beleiret av Bashar al-Assads styrker. Syriske og russiske fly har bombet de opprørskontrollerte områdene fra oven, og et sted rundt 200 000 mennesker har vært sperret inne.

I helga har Assads styrker vært veldig på offensiven, og tar nå over stadig større områder som opprørerne hittil har kontrollert, melder Al Jazeera.

Syriske styrker tar nå over nøkkelområder av Øst-Aleppo, melder BBC akkurat nå.

- Døde nesten

Kampen har vært voldsomme i helga. Den lille jenta som er blitt kjent via Twitter, Bana Alabed, skrev følgende:

«I natt har vi ikke noe hus. Det er bombet og jeg var i ruinene. Jeg så død og jeg døde nesten. - Bana #Aleppo»

Tusenvis av sivile syrere, kanskje så mange som ti tusen, forlater nå de opprørskontrollerte områdene i Øst-Aleppo og områder rundt det som for drøye fem år siden var Syrias bygnende forretningsby. Menneskene flykter til de regjeringskontrollerte delen av Aleppo i vest, samt til kurdiske områder lenger nord.

Men tallene er uklare. Syrisk media sier at 1500 har flyktet, mens Russland melder at 2500 sivile har forlatt hjemmene sine, ifølge BBC.

Mer enn 20 drept

ENORME ØDELEGGELSER: Øst-Aleppo har vært beleiret siden juli, og ødeleggelsene av omrdået er enorme. Her er et bilde av en ødelagt moske i Masaken Hanano-området. Foto: Epa / Scanpix 
ENORME ØDELEGGELSER: Øst-Aleppo har vært beleiret siden juli, og ødeleggelsene av omrdået er enorme. Her er et bilde av en ødelagt moske i Masaken Hanano-området. Foto: Epa / Scanpix  Vis mer

Den syriske hæren forsøker nå å dele opp den østlige delen av Aleppo i biter. Opposisjonsstyrker har kontrollert Øst-Aleppo siden 2012.

En av de frivillige i De hvite hjelmene sier til BBC at gårsdagen var «den verste dagen noensinne i Aleppo... på grunn av bombingen».

PÅ FLUKT: Syriske familier på vei ut av Øst-Aleppo i går. Foto: George Ourfalian / Afp / Scanpix 
PÅ FLUKT: Syriske familier på vei ut av Øst-Aleppo i går. Foto: George Ourfalian / Afp / Scanpix  Vis mer

Han sier videre at minst 20 personer er drept:

- Jeg er redd. Virkelig redd for det som er i ferd med å skje... i morgen.

FN og andre organisasjoner anslår at rundt 200 000 mennesker befinner seg i de opprørskontrollerte områdene. De har vært uten mat- og medisintilgang siden juli.

Den syriske hæren, med Russland i ryggen, har hatt en voldsom offensiv mot Aleppo de siste 14 dagene. Rundt 225 sivile, inkludert 27 barn, har blitt drept i disse dagene, ifølge BBC.