«Jeg er redd»

ESSO RYEN (Dagbladet): - Jeg er redd. Selvfølgelig er jeg det. Jeg fikk sjokk da det gikk opp for meg hva Lars satt der og beskyldte meg for, sa Kristin Kirkemo Haukeland da hun møtte Dagbladet ved Esso-stasjonen på Ryen litt før midnatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ikke alltid lett for å forklare eller uttrykke følelsene mine. Jeg orker ikke å gråte eller spille skuespill i retten. Folk oppfatter meg gjerne som innesluttet. Da Lars kom med «bombene» sine, ble jeg helt målløs. Jeg fikk sjokk. Forsvarerne hadde forberedt meg på at det kunne bli snakk om pistolmagasinet. Men det som kom var rystende. Jeg husker at jeg tenkte: «Oh, my God!»

- Hva tenker du nå, et halvt døgn etter?

- At jeg er redd for hva dette kan bety for framtida mi. Og at det var stygt av Lars å snakke uriktig om meg. Jeg er fortsatt i sjokk, men overraskelsen har gitt seg litt. Lars måtte jo komme med noe for å redde sitt eget skinn. Men nå er hele rettssaken blitt veldig «tre mot én».

Fikk støtte

20 minutter før midnatt kommer en joggedress-kledt Kristin, sammen med sin Per, til møtet med Dagbladet. Esso-stasjonen på Ryen ligger ikke langt unna Kristins barndomshjem - hvor store deler av hennes familie fortsatt bor.

Mens vi sitter utenfor stasjonen, kommer en nær slektning innom stasjonen for å handle. Kristin konstaterer med skuffet resignasjon at de to fortsatt ikke er på talefot.

Men den trippeldrap-siktede 28-åringen lysner opp når hun forteller om andre støtteerklæringer:

- Kan jeg få sende en hilsen til klasse 1MEA ved Teknisk Maritim skole? I dag, da jeg var nedfor og sliten, fikk jeg den støtteerklæringa fra dem. De ønsket meg lykke til og stilte seg bak meg, hele gjengen. Det var deilig å vite.

- Frykter for framtida

- Hva har dere gjort etter rettsmøtet?

- Vi har vært en tur på hytta, og så skulle Per kjøpe en bil. Nå skal vi hente noen papirer til en hundeutstilling. Schäfervalpen min, Burrimo Ally, skal delta på sin første utstilling i Kongsvinger i helga. Men dit reiser ikke vi. Per skal være forlover. Han som var forlover for Per da vi giftet oss i fjor, skal gifte seg lørdag.

- Så livet går videre på et vis?

- På et vis. Jeg frykter for framtida. Samtidig håper jeg at flere øyne kan se sannheten.

- Som er?

- At jeg ikke har drept noen eller begått noen attentatforsøk.

<B>SJOKK:</B> - Da Lars kom med «bombene» sine, ble jeg helt målløs. Jer er fortsatt i sjokk, men overraskelsen har gitt seg litt, sa Kristin Kirkemo Haukeland da Dagbladet møtte henne i natt. Per Haukeland er like sikker på sin kones uskyld som han var på sin egen. Han ble nylig dømt til seks måneders betinget fengsel i en smuglersak, og føler seg frikjent.