Døde etter promillekjøring:

«Jeg er redd»

Phoebe Johnson (17) ble drept av promillekjører.

DØDE: Phoebe Johnson pådro seg store skader og døde kort tid etter utforkjøringen. Foto: Handout
DØDE: Phoebe Johnson pådro seg store skader og døde kort tid etter utforkjøringen. Foto: Handout Vis mer
Publisert

- Din naivitet, uaktsomhet og arroganse - sammen med din dumhet - var årsaken til vår datters død.

I oktober 2021 satt britiske Phoebe Johnson (17) seg inn i vennen Melissas bil etter en fest.

Ifølge The Independent hadde tenåringene vært på hjemmefest samme kveld. Til tross for at Melissa var full, satt hun seg bak rattet.

18 minutter seinere mistet Melissa kontroll over bilen og kjørte ut av veien i Derbyshire. Ifølge nyhetsnettstedet havnet kjøretøyet 39 meter ut på et jorde.

- Håper hun hjemsøker deg

Johnson, som ikke hadde på seg sikkerhetsbelte, ble kastet ut av bilen. Hun pådro seg hode- og nakkeskader og døde kort tid seinere på Queens Medical Center i Nottingham.

Ifølge BBC holdt bilen en høy hastighet på den svingete landeveien.

Denne uka måtte kvinnen møte i Derby Crown Court. Hun erkjente seg skyldig og ble dømt til tre år på en ungdomsanstalt. Den nå 20 år gamle kvinnen mistet i tillegg førerretten i seks og et halvt år.

- Mitt hat for deg er like sterkt som kjærligheten jeg har for min datter. Det er de to tingene som holder meg i live, sa 17-åringens far, Paul Johnson, til Melissa under rettssaken.

Han fortsatte:

- Du vil fortsatt ha et liv etter soning. Den luksusen har ikke jeg. Du har tatt bort framtida vår ved dine egoistiske og uansvarlige handlinger. Jeg håper Phoebe hjemsøker deg resten av ditt elendige liv.

Melissas forsvarer, Stephen Cobley, sa at klienten viste anger og at hun ikke er tidligere straffedømt. Han la imidlertid til at 20-åringen forstår at hun må få en straff.

- Dessverre, selv om andre advarte deg, viste du ikke hensyn, sa dommeren Shaun Smith.

«Jeg er redd»

Ifølge Sarah Slayer ved den britiske påtalemyndigheten skal Johnson ha uttalt at hun var redd kort tid før bilen kjørte av veien. Årsaken skal ha vært Melissas kjøring.

I et dashcam-opptak som ble spilt av i retten, skal man angivelig høre Johnson si: «Jeg er redd», hvorpå den dømte 20-åringen svarer: «Nei, det er du ikke.»

Bare minutter før utforkjøringen skal Melissa ha sagt: «Når jeg sier "hold deg fast", holder du deg fast!»

Ifølge flere vitner skal Melissa ha uttalt på festen at hun var «drita». Hun skal også ha fortalt det samme til mora under en telefonsamtale.

- Vi vil aldri vise deg nåde, og vi vil aldri tilgi deg, sa faren til den avdøde 17-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer