Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er så glad for å være hos familien min igjen

Slik ser Jaycee ut i dag. Ble holdt i fangenskap i 18 år.

KIDNAPPET: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet da hun var elleve år. Nå er hun fri, etter 18 år i fangenskap og snakker ut i ukebladet People. Foto: REUTERS/ScanpixFoto: Reuters / Faksimile People
KIDNAPPET: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet da hun var elleve år. Nå er hun fri, etter 18 år i fangenskap og snakker ut i ukebladet People. Foto: REUTERS/ScanpixFoto: Reuters / Faksimile People Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Jaycee Dugard ble kidnappet utenfor sitt hjem som elleveåring, 18 år senere dukket hun opp i live på en politistasjon nord i California.

Dugard ble holdt i fangenskap i bakgården til ekteparet Phillip og Nancy Garrido, og fikk to barn med 58 år gamle Phillip Garrido.

Nå har Jaycee Dugard stilt opp i et intervju med ukebladet People, der kan man også se de første bildene av Jaycee som voksen.

Vil leve et normalt liv igjen
- Jeg er glad for å være sammen med familien igjen, sier Dugard til ukebladet.

Jaycee Dugard, nå 29 år gammel, bor sammen med sin mor , Terry Probyn, og forsøker ifølge People å tilbake til et normalt liv. De to døtrene på 11 og 15 år, som Dugard fikk med Garrido bor også sammen med Jaycee og hennes mor.

Da magasinet fikk tillatelse til å trykke de første bildene av Jaycee som voksen, ble det begrunnet med at kvinnen som har levd 18 år av livet sitt i fangenskap, ønsket å lette på sløret.

NEKTER SKYLD: Phillip og Nancy Garrido er tiltalt på 29 punkt. Blant annet kidnapping og voldtekt. Begge nekter straffeskyld. Foto: REUTERS/Scanpix
NEKTER SKYLD: Phillip og Nancy Garrido er tiltalt på 29 punkt. Blant annet kidnapping og voldtekt. Begge nekter straffeskyld. Foto: REUTERS/Scanpix Vis mer

Jaycee trives visstnok godt hjemme sammen med sin mor og vurderer i disse dager hvorvidt hun skal skrive en bok om marerittet sitt i Garrido-ekteparets fangenskap.

Erklærte seg uskyldig
Politiet har sjekket Phillip Garrido opp mot flere mord og bortføringer i California og Nevada. Etterforskerne prøver å finne likheter mellom flere eldre saker og Garridos metoder i Jaycee-saken. Blant annet knyttes kidnapperen til barnemord, kidnapping, voldtekt, samt drap av prostituerte.

Paret har erklært seg uskyldig på alle 29 tiltalepunktene i El Dorados høyesterett. De to er siktet for kidnapping, overgrep og voldtekt på den da elleve år gamle Jaycee Lee Dugard som ble kidnappet utenfor hennes families hus i Salt Lake Tahoe i 1991.

HER BODDE HUN: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet som elleveåring og levde 18 år i fangenskap. I perioder bodde hun og de to døtrene hun fikk med overgriperen Phillip Garrido (58) i et telt på Garridos eiendom. (AP Photo/Ben Margot)
HER BODDE HUN: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet som elleveåring og levde 18 år i fangenskap. I perioder bodde hun og de to døtrene hun fikk med overgriperen Phillip Garrido (58) i et telt på Garridos eiendom. (AP Photo/Ben Margot) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling