«Jeg er så glad for at Ragnhild er i live»

BALI/OSLO (Dagbladet) I går fikk Morten Walthinsen fra Tromsø endelig treffe datteren Ragnhild (18) på sykehuset på Bali. Av de fire norske studentene som ble skadet, rammet bombene Ragnhild hardest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter det tre timer lange sykehusbesøket kunne pappa puste lettet ut.

- Det første jeg sa og tenkte da jeg så henne, var at dette vil gå bra, sier Walthinsen til Dagbladet.

- Jeg er glad for at Ragnhild er i live, og jeg ser at skadene vil leges over tid.

Han forteller at datteren blant annet har blitt operert for glassplintskader i nesa.

- Hun fikk en del glass i ansiktet, og har måttet sy 4-5 steder, forteller han.

Datteren og de to andre norske jentene bor på samme rom og har det etter forholdene bra.

- Hun vil måtte bli på sykehuset i om lag tre dager til. De har alle vært veldig, veldig heldige, konstaterer Walthinsen lettet.

Raste sammen

Datteren satt sammen med fire venner og spiste middag i andre etasje på en restaurant bare 15 meter fra eksplosjonene.

- De så et lysglimt, så forsvant taket. Veggen raste sammen, og de kastet seg under et bord for å redde seg selv, forteller Walthinsen.

- Ragnhild forteller at det etter eksplosjonen bare var mørkt og stille. Det eneste de kunne se, var flammene som lyste opp på utsiden. Da de ble fraktet til sykehuset, måtte de vente en stund for å komme til, forteller han. Datteren skal ha opplevd scenene ved sykehuset som vel så ille som det hun opplevde på åstedet.

Walthinsen synes det var viktig å komme seg til Bali så fort som mulig for å være der for datteren.

- Å komme ned og ta situasjonen i selvsyn tror jeg er viktig for å kunne hjelpe henne med reaksjoner som kommer i ettertid. Det har skjedd veldig alvorlige og traumatiske ting, som må bearbeides i apparatet som kommer etterpå, sier han.

Storpolitikk

Walthinsen forteller om sjokket det var for familien da meldingen om bombene nådde fram til stua i Tromsø.

- Med ett blir man kastet inn i storpolitikken. Det er vanskelig å forestille seg at man i lille Tromsø skal bli blandet inn i det grusomme som her har skjedd, sier han.

I dag skal han møte lederne og studentene på Bali Studiesenter, der Ragnhild studerer. Han skal også møte utenriksdepartementets representant fra ambassaden i Jakarta.

- Når Ragnhild blir utskrevet, må hun velge om hun vil bli her eller reise hjem. Da er dette med sikkerhet noe som vi må få klarhet i, sier han.

KAOS: I Dagbladet i går fortalte student Nils Marius Teigen (23) hvordan han passerte diskoteket Sari Club bare 20 sekunder før det eksploderte. Dette bildet tok han like etter eksplosjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer