- Jeg er så glad!

HAUGESUND (Dagbladet): - Endelig frifunnet! Jeg er så glad! Jeanette Fossum (18) stråler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang hun møtte Birgittes tiltalte fetter var da hun av rein nysgjerrighet troppet opp i Karmsund herredsrett i fjor. Det begynte som en fleip, men utviklet seg til et nært og spesielt vennskap.

- Dette fortjente du, er Jeanettes varme hilsen til sin gode venn.

I fjor høst fulgte hun så og si hele den fire uker lange rettssaken i Karmsund herredsrett. Flere i salen la merke til blikkene som vandret mellom den sjarmerende unge jenta på tilhørerplass og gutten på tiltalebenken.

I lagmannsretten i Stavanger har hun bare vært tilstede to dager. Nå kan hun ikke vente med å få gratulere ham med frifinnelsen.

Betatt

- Ja, jeg ble betatt av ham. Jeg kunne ikke skjønne at han var skyldig i drap, forklarer hun og puster lettet ut etter en lang og nervepirrende dag.
Jeanette har lyttet til hver eneste nyhetssending på radio hele dagen. Tankene har vært i Stavanger, samtidig som hun har flyttet alle sine eiendeler fra en hybel til en litt større kjellerleilighet i Haugesund. Ingenting nytt, inntil Dagbladet står på døra og bringer henne juryens kjennelse.

Lettet

- Oj! Han er frikjent, roper Jeanette til sin bestemor inne i stua. Men dommerne har ikke sagt det endelige ord. Noen pinefulle minutter til, og 18-åringen kan puste lettet ut.

Jeanette medgir at hun har fått mange reaksjoner på godt og vondt på grunn av sitt nære vennskap til den 20 år gamle fengslede gutten.

- Ja, det har vært mange slengbemerkninger. Folk kan være ganske dumme, sier Jeanette Fossum.