- Jeg er så glad

Sier Sarah Obama (85), Obamas bestemor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I den søvnige landsbyen Kogelo, vest i Kenya, feires utfallet av demokratenes nominasjonskamp i USA.

Der bor nemlig Barack Obamas bestemor, 85 år gamle Sarah Obama. Hun fikk høre om barnebarnets valgseier via Barack Obamas kusine i Sør-Afrika.

- Jeg lå og sov da resultatene ble klare, sier Sarah og ler.

- Jeg er så glad og jeg fortsetter å be for hans suksess i framtida. Jeg har ingen bekymringer, og jeg er ikke den eneste som føler det sånn. Alle i Kenya er glade, sier hun til nyhetsbyrået AFP.

- Endelig en av våre egne

Jublende innbyggere i landsbyen har strømmet til hjemmet hennes det siste døgnet for å gratulere med Obamas triumf over Clinton. 

- Obama har gjort vårt lokalsamfunn og vårt land stolt. Vi er veldig glade for det. Vi vet at han vil vinne, sier Jack Owuor, en av de som bor i Kogelo.

I provinshovedstaden Kisumu samlet menneskemengder seg rundt tv-apparatene for å se utdrag fra Barack Obamas tale.

- Jeg er så glad

- Endelig er det en av våre som inntar topposisjonen i USA, sier Pascal Onyango, som lever av å selge vann i Kisumu.

46 år gamle Barack Obama erklærte seg tirsdag som vinner av demokratenes nominasjonskamp, etter at han vant primærvalget i Montana. Det satte sluttstreken for en lang og heftig duell mot USAs tidligere førstedame, New York-senator Hillary Clinton.

Nå skal han kjempe mot republikanernes John McCain om å bli USAs neste president.

Røtter i to kulturer

Obamas kenyanske far, Barack Hussein Obama, kom til USA som student og møtte presidentkandidatens mor, Ann Dunham, i studietida. Barack Hussein Obama forlot familien, da Barack Hussein Obama junior var liten gutt.

I biografien «Å leve en drøm - Min afrikanske arv» forteller Obama om å ha røtter i to kulturer og om savnet etter faren.

Da Obama var på besøk i den kenyanske landsbyen i 2006 ble han gitt en hjertelig velkomst av bestemoren, som ikke snakker engelsk.

Sarah Obama er den tredje kona til Obamas bestefar, Hussein Onyango Obama. Selv om de ikke har blodsbånd, refererer Barack Obama til henne som bestemor.