«Jeg er så utrolig lettet»

I går ble Monika frikjent for bil-drap på bestevenninnen Siden 20. oktober har Monika Strøm (31) levd med dommen å ha drept sin beste venninne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går kunne hun slippe følelsene løs. Lagmannsretten frikjente henne for bildrap og legger i stedet ansvaret på Vegvesenet.

- Jeg er så utrolig lettet at jeg ikke kan få sagt det. Det betyr veldig mye å få en frifinnelse, sier Monika Strøm til NTB etter at dommen var lest opp i lagmannsretten fredag ettermiddag.

I oktober 1999 ble Monika Strøm dømt i Orkdal herredsrett for uaktsomt drap på sin beste venninne, etter en bilulykke i Hitra-tunnelen 23. mars 1999. Strøm kjørte en personbil, og kjørte inn i en lastebil bakfra. Hennes beste venninne mistet livet i ulykken.

Tre mot to

Med tre mot to stemmer dømte herredsretten henne 20. oktober til en straff på 60 dager betinget fengsel. Strøm anket saken og vant i går sin livs største seier i Frostating lagmannsrett.

Lagmannsrettens dom inneholder en indirekte kritikk av veimyndighetene fordi det i Hitra-tunnelen er valgt tekniske løsninger som kan medføre vanskelige kjøreforhold og økt ulykkesrisiko - men som er «akseptert av økonomiske grunner».

Dagbladet tok opp saken til Monika Strøm i Magasinet lørdag 13. november 1999. I artikkelen rettet Dagbladet søkelyset mot at enkelte dommer for uaktsomt bildrap virker for strenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer