«Jeg er så utrolig lettet»

I går ble Monika frikjent for bil-drap på bestevenninnen Siden 20. oktober har Monika Strøm (31) levd med dommen å ha drept sin beste venninne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kunne hun slippe følelsene løs. Lagmannsretten frikjente henne for bildrap og legger i stedet ansvaret på Vegvesenet.

- Jeg er så utrolig lettet at jeg ikke kan få sagt det. Det betyr veldig mye å få en frifinnelse, sier Monika Strøm til NTB etter at dommen var lest opp i lagmannsretten fredag ettermiddag.

I oktober 1999 ble Monika Strøm dømt i Orkdal herredsrett for uaktsomt drap på sin beste venninne, etter en bilulykke i Hitra-tunnelen 23. mars 1999. Strøm kjørte en personbil, og kjørte inn i en lastebil bakfra. Hennes beste venninne mistet livet i ulykken.

Tre mot to

Med tre mot to stemmer dømte herredsretten henne 20. oktober til en straff på 60 dager betinget fengsel. Strøm anket saken og vant i går sin livs største seier i Frostating lagmannsrett.

Lagmannsrettens dom inneholder en indirekte kritikk av veimyndighetene fordi det i Hitra-tunnelen er valgt tekniske løsninger som kan medføre vanskelige kjøreforhold og økt ulykkesrisiko - men som er «akseptert av økonomiske grunner».

Dagbladet tok opp saken til Monika Strøm i Magasinet lørdag 13. november 1999. I artikkelen rettet Dagbladet søkelyset mot at enkelte dommer for uaktsomt bildrap virker for strenge.

Dørum engasjert

Historien til Monika Strøm gjorde inntrykk på justisminister, Odd Einar Dørum. Han satte ned en komité som skulle se nærmere på loven.

- Utgangspunktet er at vi i bil- og veitrafikken bør og skal ha en sterk aktsomhetsnorm. Men jeg har nå kommet til at flere enkeltsaker, som denne på Hitra, etterlater et ubehagelig inntrykk, sa Dørum til Dagbladet i midten av november i fjor.

I går ble en lykkelig Monika Strøm frikjent.

FRIKJENT: Moniva Strøm ble i går frikjent av lagmannsretten.