- Jeg er sinnssykt nervøs

Inga Marte Thorkildsen åpnet SVs valgvake i Oslo.

HØYSPENNING: Inga Marte Thorkildsen åpnet SVs valgvake tidligere i kveld. Foto: Nina Hansen
HØYSPENNING: Inga Marte Thorkildsen åpnet SVs valgvake tidligere i kveld. Foto: Nina HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Hun sto ikke på det opprinnelige programmet, Inga Marte Thorkildsen, men da SVs valgvake for kort tid siden ble åpnet på konsertstedet Rockefeller i Oslo, var det barne- og likestillingsministeren som fikk mikrofonen.

- Jeg er sinnssykt nervøs, sa Thorkildsen, som er partiets listetopp i Vestfold.

- Og jeg håper dere er det også. Jeg har tenkt på det hver natt, ja - alle de siste nettene: Hva ville Kristin Halvorsen ha gjort? spurte Thorkildsen fra scenen.

På ett av de fremste bordene foran scenen satt nettopp den tidligere partileder Halvorsen - og viste med kroppsspråket hva hun ville gjort:

Glisende slo kunnskapsministeren høyreneven hardt i den andre håndflata. 

- Spam Facebook! Stemningen er god på Rockefeller — men her er det også både høyspenning og livsfare. I hvert fall partipolitisk sett. Partiet har vært gjennom krisetall i målingene, og frykten for at de havner under sperregrensen, er fortsatt til stede.

 

Thorkildsen har derfor en siste valgkampformaning til SVs fremste innpiskere her på Rockefeller:
- Kjære alle sammen: Har dere ikke spammet Facebooken nok, så vil jeg be dere om å gjøre det. Si til alle dere kjenner: Nå må dere gå og stemme! sa Thorkildsen.

- Mulig å nå flere - Spam dem, spam dem, spam dem! Få det ut. Det er én time igjen. Det er mulig å nå noen flere, så hvis du har en nabo, en venn eller en ekskjæreste du ikke vil ha mer kontakt med - drit i det - bare få det ut. Sørg for at alle er klar over at nå gjelder det, sier hun fra scenen, før hun takker sine kolleger for valgkamparbeidet:

- Helt fantastisk innsats! Og nå må dere huske å se på hverandre og si: Så bra du ser ut, til tross for at du sikkert er sliten.