-Jeg er sint og veldig bitter

Den avdøde jentas mor vitnet i barnedrapssaken i Trondheim tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bitterhet og sinne, men også fortvilelse og sterk gråt, preget store deler av forklaringen til den 31 år gamle kvinnen som mistet sin tre år gamle datter den 5. november i fjor. Trondheim tingrett skal prøve å finne ut om jenta ble drept, slik påtalemyndigheten mener, eller om hun ble kvalt ved en ulykke, slik den 24 år gamle tiltalte kvinnen hevder.

Tiltalte, som er gift med barnets far, måtte forlate rettssalen da barnets mor forklarte seg. Moren kom med en rekke sterkt nedsettende uttalelser om tiltalte, og fortalte at hun hadde sagt til barnefaren at hun ikke ville at datteren skulle være alene sammen med tiltalte når faren hadde omsorgsansvaret.

- Hadde han hørt på meg, hadde hun levd i dag. Det er jeg sikker på, sa moren gråtende i retten.

Mistanke

Vitnet fortalte også at hun kort tid etter begravelsen hadde fått mistanke om at dødsfallet ikke skyldtes en ulykke, slik hun ble fortalt. Hun hadde tatt kontakt med politiet for å snakke om dette.

- Det går ikke an. Det er jo umulig. Det lar seg jo ikke gjøre, sa moren om det hendingsforløpet som hun hadde fått beskrevet som et fall i trappen.

Barnets far, som er gift med tiltalte, forklarte seg også i retten i dag. I motsetning til barnets mor, tror han på tiltaltes versjon av hva som hendte.

På spørsmål fra statsadvokat Kaja Strandjord beskrev den 32 år gamle mannen sitt «bilde» av hendelsen som førte til at datteren døde.

Han så for seg at datteren hadde gått ned trappen til kjellerstuen med en yoghurt i hånden, at tiltalte gikk bak, at kvinnen på ett eller annet sted i trappen skled og mistet balansen, at hun rev med seg jenta i fallet, og ble liggende oppå barnet ved bunnen av trappen..

Dette er det hendingsforløpet tiltalte har beskrevet, men som påtalemyndigheten ikke tror på.

Uvirkelig

Faren til den avdøde jenta svarte «uvirkelig» da statsadvokaten ba ham beskrive sin egen situasjon i dag.

Han sa at det er «uvirkelig å miste datteren sin». Han sa også at det er «uvirkelig» å føle at hans ektefelle blir beskyldt for noe han «er ganske sikker på» at hun ikke har gjort.

(NTB-Skjalg Fremo)