- Jeg er sjokkert. Dette er en vanvittig utvikling

Kjæresten til Maria Amelie frykter at hun blir kastet ut i løpet av de to neste dagene.

Maria Amelie ble pågrepet onsdag kveld på Lillehammer etter å ha holdt et foredrag ved Nansenskolen om sin tilværelse som papirløs i Norge. Foto: Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
Maria Amelie ble pågrepet onsdag kveld på Lillehammer etter å ha holdt et foredrag ved Nansenskolen om sin tilværelse som papirløs i Norge. Foto: Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Maria Amelie ble onsdag kveld pågrepet ved Nansen-skolen på Lillehammer, etter å ha holdt et foredrag om sin tilværelse som papirløs i Norge.

Kjæresten hennes befinner seg i Oslo, og er dypt fortvilt over situasjonen.

- Fæl opplevelse - Jeg synes det er absurd at norske myndigheter kan behandle en fantastisk jente som Maria som en kriminell. Hun hadde ikke fått noen beskjed. Plutselig ble hun anholdt, helt uten forvarsel, selv om hun har en søknad inne, sier kjæresten til Maria, Eivind Trædal, til Dagbladet.

Ifølge Simon Strumse som jobber ved Nansen Fredssenter, ble Maria pågrepet av åtte politifolk fra Politiets utlendingsenhet da hun i etterkant av møtet gikk ut for å trekke luft.

- Det er en veldig fæl opplevelse for meg. Vi er samboere, og jeg er sjokkert og synes dette er en vanvittig utvikling, sier kjæresten, som selv befinner seg i Oslo.

- Hun er trolig sendt til ventemottak, og vil antakeligvis bli kastet ut i løpet av de to neste dagene, ut fra hvordan saksgangen er i sånne saker. Hun har ikke fått mulighet til å pakke. Advokaten hennes har ikke fått noe nytt vedtak og ikke noe informasjon om dette, sier Trædal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer