Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er sjokkert. Dette er utrolig skremmende

Naboer i sjokk etter funn av likrester i bål.

GRANSKER: Åstedesgranskere fra Kripos finkjemmer i ettermiddag området der likrestene ble funnet. Foto: Thomas Rasmus Skaug
GRANSKER: Åstedesgranskere fra Kripos finkjemmer i ettermiddag området der likrestene ble funnet. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du bilder fra området, tips eller informasjon i saken? Tips Dagbladet på 24 00 00 00, 2400@db.no eller SMS/MMS til 2400. Politiet ønsker tips og informasjon til 488 86 818.

ØYER/OSLO (Dagbladet): Politiet har åpnet drapsetterforskning etter at det er funnet likrester i et bål i Øyer kommune i Oppland.

Politiet opplyser at de fikk inn en melding fra en privatperson i 12-tida i går, som observerte røykutvikling fra et sted nedenfor Hundersæterveien i Øyer.

- Skremmende Hundersetærveien går opp til fjell-/hytteområdet Hafjell/Pellestova i Øyer kommune. Ann Merete Strøm bor like ved området hvor politiet nå har sperret av et området.

- Dette er veldig skremmende. Vi bor på en liten plass, som vi antar som en trygg plass. Det er jo veldig skremmende når noe slikt skjer i nabolaget vårt, sier Strøm til Dagbladet.

Andreas Bjørge bor også like i nærheten av området politiet har sperret av. Han er i sjokktilstand.

- Jeg er sjokkert, dette er naturligvis ikke noe hyggelig. Slikt skal bare ikke skje. Jeg skjønte at det måtte være noe alvorlig med tanke på at politiet var der seint i går kveld, sier Bjørge til Dagbladet.

Kripos koblet inn Funnstedet er vel 200 meter nedenfor selve Hundersæterveien, før bommen og ved siden av en skogsbilveg. Politiet var raskt på stedet og fikk foretatt innledende undersøkelser, herunder sikret åstedet, opplyser politiet  pressemeldingen.

Kripos er koblet inn i saken, og jobber blant annet med tekniske undersøkelser på åstedet, samt taktisk etterforskning.

De antatte restene er transportert til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon. Politiet håper obduksjonen vil kunne avklare personens identitet.

- Sterkt forbrent Konstituert politimester Olav Sørby sier de ikke vet om det er snakk om en mann eller kvinne, og at de ikke har noen formening om hvem
vedkommende kan være.

- Er det noen savnede i området det kan være?

- Så langt ser de ikke ut til å være noen savnede i vårt distrikt som dette kan være.

- Hva slags tilstand var levningene i?

- De var sterkt forbrent. Men vi er likevel rimelig sikre på at det er levninger etter en død person.

- Hvorfor varslet dere ikke om funnet tidligere?

- Da vi kom dit i går, ble det foretatt innledende undersøkelser. Da var vi ganske usikre på hva det kunne være. Først seint i går kveld, etter at Kripos også hadde utført undersøkelser, ble vi mer sikre på at det var snakk om et drap, sier Sørby til Dagbladet.

Han sier det er gjort enkelte funn ved stedet.

- Vi har litt å jobbe med, men vi kan ikke si noe om hva slags funn det er, sier Sørby.  

 SPERRET AV OMRÅDE:  Politiet opplyser at de fikk inn en melding fra en privatperson i 12-tida i går, som observerte røykutvikling fra et sted nedenfor Hundersæterveien i Øyer. Foto: Privat. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SPERRET AV OMRÅDE: Politiet opplyser at de fikk inn en melding fra en privatperson i 12-tida i går, som observerte røykutvikling fra et sted nedenfor Hundersæterveien i Øyer. Foto: Privat. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling