Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er skamfull over kontakten på Skype

- Kan absolutt oppfattet som seksualisert, sier Øygard om chatmeldinger som legges fram i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Da tiltalte Rune Øygard startet sin forklaring i Sør-Gudbrandsdal tingrett i dag, nektet han for å ha hatt noen form for fysisk seksuell kontakt med jenta som hevder hun har blitt utsatt for flere titalls overgrep gjennom en toårsperiode.

Men ordføreren sa flere ganger at han beklager innholdet i meldinger han har utvekslet med jenta via chatprogrammet Skype.

 - Jeg har aldri hatt den seksuelle kontakten som denne saken går ut på. Jeg har sikkert gått over en strek, særlig når det gjelder dette med Skype, men jeg vil ikke dømmes, jeg vil ikke settes i fengsel for noe jeg ikke har gjort, sa Øygard i retten.

- Angrer Aktor har varslet at han vil legge fram 80 A4-sider med utskrifter fra Skype-dialoger mellom den fornærmede og tiltalte.  Retten har ennå ikke fått høre ordlyden i de aktuelle meldingene.

- Jeg er skamfull over kontakten på Skype, der gikk jeg over en grense. Jeg skulle ha sagt fra tidligere at jeg ville sette en stopper for det, sier Øygard.

Ordføreren sier at han lot seg «drive med» i en språkføring som «absolutt kan oppfattes som seksualisert»

- Jeg ser nå at det er ting her som kan tolkes på en måte som jeg burde holdt meg for god til,  sier han.

Han sier at de to ikke brukte Skype så mye, men at det ble ganske omfattende når de først gjorde det, på grunn av mediets karakter.

 - Jeg angrer på det i dag, og tar avstand på måten jeg ordla meg på, sier Øygard.

- Vårt eget språk Fra før er det kjent at ordføreren har utvekslet hundrevis av tekstmeldinger og utallige telefonsamtaler med jenta, noe han ikke legger skjul på.

Øygard bruker ord som «stammespråk» og «sjargong» på kommunikasjonen som for utenforstående ser uvanlig ut.

- Vi utviklet etterhvert vårt eget språk. Hun var veldig åpen med meg. En del av det kan se rart ut, blant annet brukte vi mye hjerter. Jeg kunne til og med si at jeg elsket henne og at hun var den fineste jenta i verden, sier 53-åringen.

Ordføreren har så langt i dag forklart seg i ett strekk uten spørsmål fra de andre aktørene. Han har med seg ei notatbok og A4-ark med mye tekst i vitneboksen, og støtter seg delvis på notatene.

Han tegner et bilde av at han og kona i en periode tok seg av ei jente som hadde det tungt og at de gjorde svært mye for å hjelpe og støtte henne.

- Det er mulig jeg ga henne mer respons enn jeg burde ha gjort, men vi så at hun vokste på det, ryggen ble rettere, og derfor så gjorde jeg det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media