- Jeg er skuffet og vil anke

Svanhild Jensen (24) har tapt omsorgsretten til sine to døtre i tre rettsinstanser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hålogaland lagmannsrett har sagt nei til at tobarnsmoren Svanhild Jensen (24) skal få beholde omsorgen for sine døtre.

Dermed har tre rettsinstanser slått fast at hun ikke er i stand til å ta seg av sine barn. Svanhild Jensen og hennes store familie i Burfjord i Troms har kjempet en innbitt kamp for å få tilbake barna som 2. april i år ble plassert i fosterhjem.

- Jeg er selvfølgelig skuffet, tankene går til mine to barn. Vi kommer til å anke denne dommen, sier Svanhild Jensen til NTB. Hun sier videre at hun kommer til å jobbe for å få mer samvær enn de seks gangene i året lagmannsretten gir i dommen.

Et mindretall på to, bestående av lagdommer Tor Falch og lekdommer Bjørnar Johansen, gikk inn for at Svanhild Jensen skulle få beholde barna. De fem i lagmannsrettens flertall viser til at nettverket rundt Svanhild Jensen «ikke representerer noen nevneverdig støtte for Svanhild». De viser til at Svanhild og hennes nettverk har valgt «en ren konfrontasjonslinje».

I dommen slås det fast at Svanhild Jensen skal ha rett til samvær med barna seks ganger i året. Barnefaren får også rett til fire ganger samvær under tilsyn etter barnevernstjenestens nærmere bestemmelser.

Svanhild-saken er en av de mest omtalte barnevernssakene i Norge, spesielt fordi det har vært et sterkt fokus på en IQ-test som hun gjennomførte før behandlingen i fylkesnemnda for sosiale saker i fjor høst.

(NTB)

(NTB)

<B>TAPTE: Tobarnsmoren Svanhild Jensen (24) saksøkte Kvænangen kommune ved barneverntjenesten etter at hun ble fratatt begge barna etter påstand om manglende omsorgsevne. Her er Svanhild Jensen sammen med sin advokat Anette Lilleengen (t.h) i Hålogaland lagmannsrett.