- Jeg er skuffet

I dag ble det klart at statsadvokaten henlegger saken mot Chim Kjølner, som var mistenkt for å ha voldtatt Cathrin Rustøen. - Jeg er skuffet, og vurderer å anke henleggelsen, sier Rustøen til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er klart jeg er skuffet. Men jeg håper ikke henleggelsen skremmer andre jenter i liknende situasjon fra å anmelde slikt med en gang, sier Rustøen til Dagbladet.no.

Hun ble varslet om henleggelsen rett etter klokka 9 i formiddag, av sin bistandsadvokat Berit Reiss-Andersen.

Cathrin Rustøen gikk på talerstolen under årsmøtet i Hordaland Frp 10. februar, og sa: «Jeg er voldtatt av en sentral tillitsvalgt i Frp». Det var begynnelsen på en prosess som sendte sjokkbølger gjennom partiet. Ti dager seinere sto den permitterte Oslo FpU-lederen Chim Kjølner fram, og sa han visste det var ham Rustøen siktet til.

Burde anmeldt

Saken ble ikke anmeldt, men politiet innledet etterforskning på eget initiativ. For rundt en måned siden sendte de sin innstilling til statsadvokat Per Halsbog i Vestfold og Telemark, som i dag henla voldtektssaken etter bevisets stilling.

Rustøen vil ikke kommentere om henleggelsen var ventet.

- Jeg burde anmeldt saken med en gang. Men det gjorde jeg altså ikke.

- Hvorfor gjorde du ikke det?

- Jeg regnet med at det ble ord mot ord, og at saken ble henlagt.

Rustøen har foreløpig ikke tatt stilling til om hun vil anke saken.

- Jeg må først sette meg ned og diskutere med advokaten min. Foreløpig vet jeg ikke om vi kommer til å anke, sier hun til Dagbladet.no.

Vil tilbake

Chim Kjølner vurderer også om han skal anke, fordi saken ble henlagt på grunn av bevisets stilling, og ikke fordi det ikke forelå noe straffbart forhold

- Jeg har ingen hevntanker mot Rustøen, sier Kjølner til TV 2.

Han sier han er lettet, men ikke overrasket over henleggelsen. Nå vil den permitterte Oslo FpU-lederen tilbake til politikken.

- Nå håper jeg å få fart i den politiske aktiviteten igjen. Det har vært en uvirkelig tid, sier Kjølner.

  • Begge partene har tre uker på seg til å klage på henleggelsen.