Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg er skutt, jeg dør»

UD-ansatt sendte sms til kollega etter skudd i Kabul. Gjenforent med familien i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): UD-medarbeideren som ble skutt og alvorlig såret under selvmordsangrepet i Kabul, kom tilbake til Norge ved 23-tiden i går kveld. I natt ble han gjenforent med sin familie på Ullevål universitetssykehus.

Mens Carsten Thomassens båre ble hedret i en hangar på Gardermoen, landet den skadde mannen i et ambulansefly og ble løftet rett over i en ambulanse som ventet ved rullebanen. Så ble han kjørt direkte til sykehuset. 

Mannen i 40-årene har skade i brystet, han er operert og får intensiv behandling. Han har fortsatt alvorlige skader. Tilstanden er stabil.

Det opplyser Ullevål universitetssykehus i en pressemelding i morges, ifølge NTB. 

- Jeg er skutt, jeg dør

Den UD-ansatte ble skutt i brystet, antakelig av den samme terroristen som også drepte Carsten Thomassen. Rett etter at mannen var skutt, sendte han denne tekstmeldingen til en kollega: «Jeg er skutt, jeg dør».

Men til tross for det alvorlige skuddet i brystet tyder alt på at den UD-ansatte vil overleve det brutale angrepet på Hotel Serena i Kabul.

Bjørn S. Jahnsen i Utenriksdepartementet sier til Dagbladet  sier at transporten hjem gikk etter planen og at mannen hadde følge på turen av en kollega.

 ETTER SKUDDENE:  UD-kolleger, pressefolk og andre på Hotel Serena satte i gang med førstehjelp rett etter skuddene mandag. Foto: TV 2/Åge Aune.
ETTER SKUDDENE: UD-kolleger, pressefolk og andre på Hotel Serena satte i gang med førstehjelp rett etter skuddene mandag. Foto: TV 2/Åge Aune. Vis mer

Den hardt skadde UD-representanten ble like etter angrepet tatt hånd om av TV 2-reporter Fredrik Græsvik og av en ansatt ved ambassaden i Kabul. UD-kollegaen skal ha gjort en formidabel innsats for å redde sin hardt skadde arbeidskamerat

Det var lenge uklart om mannen kunne bli fløyet hjem til Norge torsdag på grunn av snøværet i Kabul. Men i 18-tiden i går fikk Utenriksdepartementet beskjed om at han var på vei hjem.

image: «Jeg er skutt, jeg dør»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media