Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er smigret!

- Bruce Springsteen kom bak scenen en gang vi spilte i Los Angeles. Han sa han likte låta mi, men nevnte ikke at han skulle spille den inn, smiler Tim Scott. Amerikanske Scott som har bodd i Norge i drøyt tre år, er mektig stolt over at The Boss valgte hans «High Hopes» da The E-Street Band skulle gjenforenes på plate og video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Klart det er veldig positivt for meg som låtskriver at Springsteen vil bruke noe jeg har skrevet. Mannen skriver jo enormt gode sanger sjøl, og hans «Nebraska» er blant mine desiderte favorittalbum, sier Tim Scott.

Det er ikke ofte Springsteen tyr til andre komponister eller tekstforfattere, men han har tidligere gjort unntak for blant andre Bob Dylan og Woody Guthrie. Dermed havner Tim Scott i særdeles godkjent selskap.

- Ja, det er smigrende. Jeg ble forskrekket da jeg fikk nyheten av venner i USA for en måned siden, innrømmer han.

Tredje norske

Han har ei ørlita pause under innspillingen av sin neste plate i Waterfall Studio i Oslo, og har fått selskap av trommeslager Steve Monty, (eks. Ian Dury & The Blockheads) og bassist Smutt Smith, fra Scotts gamle band, The Havalinas. I løpet av fire lange romjulsdøgn og mange liter kaffe skal de spille inn 15 sanger. Tim har i løpet av tre førjulsuker skrevet alle sangene sjøl. Dette blir hans tredje «norske» album.

- Dette blir noe helt annet enn det jeg har gjort før, en blanding av mye rart. Dance groove med blues set-up, uten at det er blues i det hele tatt. Veldig dansbart, sier Tim.

Noe navn har han ikke gitt det nye bandet sitt. Utgivelsesdato og navn på det nye albumet er heller ikke bestemt.

- Men det høres bra ut, gjør det ikke? undrer han, og det er ingen grunn til protester.

Salgshåp

Amerikaneren har slått seg ned i Oslo med norsk samboer og to små, men turnerer store deler av året.

- Basen er Oslo, men det blir veldig mye reising. Lite tid til annet enn jobb og familie. Lytter ikke mye til andres musikk. Jeg prioriterer ungene, sier Scott.

Hans «High Hopes» er å finne på en videodokumentar om Bruce Springsteen og The E-Street Band, «Blood Brothers». Videoen ble gitt ut i USA i november og topper salgslistene.

- Den ble visst spilt inn i forbindelse med Greatest Hits-plata i 1995, uten å komme med på albumet, og uten at jeg visste om det. Men det var en positiv overraskelse å få, og nå har jeg «High hopes» for salget, humrer Smith. Royalty-inntekter gjør det ganske lønnsomt å skrive låter. Særlig når Bruce Springsteen eller andre millionselgere spiller dem inn.

GODT SELSKAP: Tim Scott er nå inkludert i den eksklusive forsamling låtskrivere med Bruce Springsteen på kundelista. Foto: ARNE V. HOEM