Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg er smittet av E.coli»

Bare dager før Kamel Mellah (37) ble siktet for drapet på lege Stein Sjaastad (58), betrodde han seg i brev til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellah mente han var smittet av E.coli-bakterien, men var fortvilet over at ingen trodde ham.

I en e-post datert 22. mars, og en påfølgende e-post datert 23. mars, til en av Dagbladets journalister, forteller Kamel Mellah at begge nyrene hans er skadet av E.coli-bakterien. Videre hevder han at manglende behandling har gitt ham blødninger. Han fortviler over å bli møtt med taushet fordi han er asylsøker og heter Kamel Mellah.

Ordrett fra brevet heter det:

«Jeg har vært på mer inn 50 helseinstitusjoner fra og jeg

fikk P. Bakterie som var sjekket positiv i oktober måned. men

ingen reaksjon fra helse institusjonene, fordi det dreier seg om en mann som har navnet Mellah som Mullah.»

Den andre e-posten fra Mellah til Dagbladet bærer tydelig preg av at han føler seg fremmedgjort og ensom i Norge:

«Hvis man spaserer på gatene føler man seg i Kabul eller Islamabad.»

Ble med tilbake

Kamel Mellah ble henvist fra en annen lege til Stein Sjaastad på Centrumklinikken. Onsdag formiddag kom Mellah til kontoret, men han hadde ingen avtale, og fikk beskjed av resepsjonisten at Sjaastad var ute til lunsj. Dermed forlot han legekontoret med uforrettet sak. Men på vei ned fra Centrumsklinikken i 5. etasje møtte han Sjaastad, og ble med ham tilbake opp på kontoret. Kort tid etter var Sjaastad drept av flere knivstikk i bryst- og halsregionen.

Politiet er i ferd med å danne seg et bilde av et mulig motiv, og de vet at Mellah oppsøkte leger fordi han mente han hadde en fysisk lidelse. Etterforskerne har likevel ingen grunn til å tro at 37-åringen hadde E.coli-bakterien.

Den drapssiktede 37-åringen blir trolig framstilt for varetektsfengsling i dag, og psykiatere skal etter hvert vurdere om han er strafferettslig tilregnelig.

I de to e-postene framstår Mellah som en mann som er opptatt av å følge lov og rett i samfunnet. Han innleder slik:

«Jeg bor i et land som hetter Norge, hvor det er store

respekter for menneskerettigheter, demokrati, lojalitet og rettferdighet.»

Avslutningsvis skriver han:

«Med antirasistisk hilsen

Kamel M.»

Politiet ønsket i går å starte avhør av Kamel Mellah, men etter at han fikk lest opp sine rettigheter sa han at han stilte seg uforstående til siktelsen, og nektet videre avhør før advokaten hans var til stede.

Advokat Line Evensen kom i går kveld til Oslo fra Trondheim for å bistå sin klient.

Politiet gjorde i går flere beslag av gjenstander i Mellahs leilighet i Bjerke studenthjem, deriblant flere kniver. Politiet har til nå ikke funnet drapsvåpenet, som de mener er en stor kniv.

-  Vi går ikke ut med hvor mange knivstikk offeret ble påført, men alt tyder på at han fikk en rask død, sier seksjonsleder Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

Asyladvokat

UDI mottok Kamel Mellahs asylsøknad i begynnelsen av 2004. Mellah ble innlosjert ved et asylmottak i Mosjøen, som ble lagt ned seinere samme år. I begynnelsen av 2005 fikk Mellah avslag på asylsøknaden. Sommeren 2005 forlot han asylmottaket, og skaffet seg et studentbevis som gjorde at han fikk hybel på Bjerke studenthjem.

Høsten 2005 startet han også rengjøringsfirmaet Mr. Hygiene. Det er uvisst om firmaet hadde noen oppdrag.

Mellah har også registrert seg som asyladvokat på en nettside som har spesialisert seg på advokatformidling over hele verden. Mellah har registrert seg som «Immigration Lawyer» basert i Akershus, med immigrasjon og asylsaker som spesialfelt.

Kamel Mellah ble i begynnelsen av 2005 innlagt på psykiatrisk avdeling ved sykehuset i Bodø. Informasjonssjef Randi Angelsen bekrefter at Mellah for rundt ett år siden hadde et kortere opphold ved sykehuset. Men hvorfor han var innlagt, eller hvor lenge «ett kortere opphold» er, vil ikke Angelsen si noe om.

-  I en liten periode for over ett år siden var Mellah innlagt hos oss. Men jeg kommenterer ikke hvorfor han var innlagt eller hans medisinske diagnose, sier Angelsen.

Anket

Kamel Mellah anket avslaget på asylsøknaden sin. Utlendingsnemnda (UNE) har nå hatt klagesaken i vel ett år. Det er normal behandlingstid, forteller direktør i UNE, Terje Sjeggestad.

-  Hvis klagesaken har noe som tilsier særskilt behandling, som helseproblemer, så har vi selvfølgelig mulighet til å prioritere denne saken fram i køen. Men i Mellahs sak fant vi ikke noe som kunne tilsi en spesiell prioritering, sier Skjeggestad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling