- Jeg er stolt av å lede et populistisk parti

Det er ikke bare SV-Heikki som har kalt Frp populistisk.

RASER: For over seks år siden sa Siv Jensen at hun var stolt av å lede et populistisk parti. Nå raser hun mot Heikki Holmås som mener Frp er et høyrepopulistisk parti. Stortingsvalget 2013. Foto. Benjamin A. Ward / Dagbladet
RASER: For over seks år siden sa Siv Jensen at hun var stolt av å lede et populistisk parti. Nå raser hun mot Heikki Holmås som mener Frp er et høyrepopulistisk parti. Stortingsvalget 2013. Foto. Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Påtroppende statsminister Erna Solberg krever at SVs Heikki Holmås må si unnskyld til Frp og Siv Jensen etter at han kalte partiet høyrepopulistisk, noe Holmås nekter å gjøre på Twitter.

Men SV-statsråd Heikki Holmås er langt fra den eneste som har kalt Frp et høyrepopulistisk. Faktisk har Siv Jensen selv kalt partiet et populistisk parti i 2007. Uttalelsen kom i anledningen Martin Kolbergs forsøk på å knekke den såkalte Frp-koden.

- Frp-koden er enkel. Det dreier seg om sunn fornuft. Det handler om å ta folk på alvor, lytte til folk, snakke med folk og ikke sette seg på sin høye hest og fortelle folk hvor dumme de er som stemmer Frp. Hvis det er populisme å lytte til folks hverdagsproblemer og forsøke å løse dem, da er jeg stolt av å lede et populistisk parti, sa Jensen Nettavisen.

- Populistisk parti Også hos Siv Jensens potensielle regjeringspartner Venstre er det flere som mener Frp er et høyrepopulistisk parti. En av dem er et av Venstres største talenter, Guri Melby. Til Dagsavisen 24. august i år svarte hun følgende på om Frp er et høyrepopulistisk parti:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer