BEGEISTRET Den avgåtte Ap-lederen feires og hylles på en fest i regi av Oslo Ap i kveld. Her jubler han over seminaret med grafer fra sin økonomilærer, professor Steinar Strøm. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BEGEISTRET Den avgåtte Ap-lederen feires og hylles på en fest i regi av Oslo Ap i kveld. Her jubler han over seminaret med grafer fra sin økonomilærer, professor Steinar Strøm. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

- Jeg er stolt av Jens

Kona Ingrid festet sammen med Jens i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jens sin kone Ingrid Schulerud har aldri vært med på Ap-landsmøte før. Men på Jens sitt siste landsmøte som Ap-leder var hun til stede.

Delt Jens med Ap - Jeg har jo delt Jens med Ap i 40 år, så jeg synes det er riktig og viktig å være tilstede. Det var en stor opplevelse å være til stede på landsmøtet. Jeg er stolt av mannen min, sier Schulerud til Dagbladet.

Schulerud har allerede en jobb i UD som medfører hyppige reiser til Brussel, men om det blir noen ny jobb for henne nå som mannen får fast base i Brussel, er så langt ikke avgjort.

Stoltenberg ble i kveld feiret etter alle kunstens regler i et stappfullt Samfunnssalen i Oslo. Etter det offisielle programmet slo hovedpersonen seg løs på dansegolvet med AUF' ere og andre danseglade.

Seminar for Jens Et av høydepunktene i forestillingen for den avgåtte partilederen var utvilsomt seminaret med powerpointer og grafer fra Jens Stoltenbergs læremester i økonomi, professor Steinar Strøm.

FEIRES: Jens Stoltenberg og kona Ingris Schulerud feires i Samfunnssalen i kveld. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FEIRES: Jens Stoltenberg og kona Ingris Schulerud feires i Samfunnssalen i kveld. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Stoltenberg satt som et tent lys under kateteret til Strøm, som under tittelen «Jens og økonomien vår. Om grafer vi vil savne» på en skrå måte gikk gjennom historien til handlingsregelen og andre sentrale temaer i økonomien.

Far til handlingsregelen - Det er mange som hevder farskap til handlingsregelen, men Jens er en av fedrene, sa Strøm.

Konferansier Turid Birkeland introduserte gamle helter fra 80-tallet, «Red Project» og «Pampegruppa». I den siste dukket Espen Barth Eide opp som gitarist sammen Hanne Harlem, Knut Røed, Lilly Rød, Guri Wormdal og Turid Birkeland.

Odd Nordstoga skapte dans på lokalet-stemning med sang og trekkspill. Han fortalte at han hadde ønsket å få spørsmålet om hvem han ville stått i heisen sammen med, så ville han ha valgt Stoltenberg.

Pikenes Jens Lederen i kvinnenettverket, Anniken Huitfeldt, sa at Stoltenberg er kvinnenes favoritt, og oppfordret han til å ta med seg likestillingspolitikken til Nato.

Fra hippie til NATO Bjørn Tore Godal, leder i Oslo Ap, før Stoltenberg, fortalte at det i sin tid ikke var helt uproblematisk å ansette den unge, litt hippielignende Stoltenberg som informasjonsmedarbeider i partiet.

SLO SEG LØS: Jens Stoltenberg slo seg løs på dansegolvet.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SLO SEG LØS: Jens Stoltenberg slo seg løs på dansegolvet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Du er landets Jens, men først og fremst vår. Jens trenger ikke å bli stor i ettertid, han er det allerede. Han får fram det beste i menneskene rundt seg, sa Godal.

Godtar ikke valgresultatet Komikeren Anne Kat Hærland gjorde stor lykke med å si at hun ikke anerkjenner valget og valgresultatet i fjor høst og den regjeringen landet fikk med Erna Solberg som statsminister.

- Derfor ønsker jeg en NATO-invasjon, sa hun til stor applaus.

MIN DAG:"Det e min dag i dag, herregud for en herlig dag, lød det fra anlegget, og Jens Stoltenberg kastet seg ut i trønderrocken sammen med Trond Giske og Eskil Pedersen blant andre. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
MIN DAG:"Det e min dag i dag, herregud for en herlig dag, lød det fra anlegget, og Jens Stoltenberg kastet seg ut i trønderrocken sammen med Trond Giske og Eskil Pedersen blant andre. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
SLITEN NÅ: Jens Stoltenberg danset seg svett, deretter tok han seg god tid og snakket med de fleste på festen før han gikk hjem.Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SLITEN NÅ: Jens Stoltenberg danset seg svett, deretter tok han seg god tid og snakket med de fleste på festen før han gikk hjem.Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
 VENNER: Den nye Ap-lederen Jonas Gahr Støre fester sammen med Jens Stoltenberg.Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VENNER: Den nye Ap-lederen Jonas Gahr Støre fester sammen med Jens Stoltenberg.Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer