Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er stor fan av Erdogan

USAs president Donald Trump sier møtet med Recep Tayyip Erdogan i Det hvite hus onsdag var produktivt, og at han er en stor fan av den tyrkiske presidenten.

FAN: President Donald Trump sier at han er en stor tilhenger av Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: AP Photo/ Evan Vucci / NTB Scanpix
FAN: President Donald Trump sier at han er en stor tilhenger av Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: AP Photo/ Evan Vucci / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er en stor fan av presidenten, sa Trump på en felles pressekonferanse med Erdogan etter at møtet var over.

Trump sa samtalene var «oppriktige og produktive». Trump sa at han ønsker å inngå en handelsavtale med Tyrkia. På dagsorden sto også Tyrkias kjøp av det russiske missilsystemet S-400. Kjøpet skapte sinne i NATO, og det førte til at USA stengte Tyrkia ute fra det amerikanske F-35-programmet.

«Alvorlige utfordringer»

Tyrkias kjøp av det russiske forsvarssystemet skaper «alvorlige utfordringer», men håpet er at de kan løses, uttalte Trump etter møtet. Trump har bedt utenriksminister Mike Pompeo og flere rådgivere om å finne en løsning som kommer begge parter til gode.

- Tyrkia er, som alle vet, en stor NATO-alliert og en strategisk partner for USA, sa Trump.

USAs president antydet også at våpenhvilen mellom Tyrkia og syriskkurdisk milits i det nordlige Syria i det store og det hele overholdes.

- Det er en komplisert situasjon, sa Trump, som la til at partene har kjempet mot hverandre «i hundrevis av år».

BLANDET MOTTAKELSE: President Donald Trump fikk en blandet - og høylytt - mottakelse under søndagens UFC-kamper i New York. Video: CNN Vis mer

Hyllet vennskapet

Før møtet startet, hyllet Trump det han kalte et langt vennskap med Erdogan.

- Presidenten og jeg har vært svært gode venner. Vi forstår hverandres land, sa Trump før de to gikk inn til møtet bak lukkede dører i Det hvite hus onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media