- Jeg er stormannsgal

LONDON (Dagbladet): - Jeg blir aldri lei gigantiske konsertprosjekter. Derfor er det kanskje ikke så merkelig at jeg blir sett på som stormannsgal, sier Jean-Michel Jarre (48) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jarre gjester Norge for første gang med konsert i Oslo Spektrum lørdag 10. mai. Billettene til Spektrum-showet legges ut for salg onsdag 19. februar.

Neste uke lanseres også Jarres nye album. Han har laget en direkte oppfølger til sin hittil største platesuksess, det nå 20 år gamle «Oxygene»-albumet.

Unplugged

- Dette er noe bortimot mitt unplugged-album, flirer Jarre i det vi møter ham på et av Londons mer fasjonable hoteller. Kjennere av klassisk musikk og rockere har lenge latt seg behage av Jarres musikk.

- Når jeg tenker meg om er kanskje unplugged å ta i. Men faktum er at jeg har gått tilbake til gammeldagse synther som ville vært utenkelige å bruke på 80-tallet.

- På 80-tallet lot alle som laget musikk på synth seg forføre av japanske ingeniører. Vi ble blendet av digital teknologi, sukker Jarre.

Stradivarius

- Men nå er det en ny tidsepoke. Jeg er blitt betatt av de gamle synthene som Moog og Melotron. De er på en måte synthens Stradivarius. De utgjør rå og lite avanserte elementer som gjør musikken min mer organisk og intelligent, forklarer Jarre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer