Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er større enn Bono

- Jeg er større enn Bono. Jeg er 188 cm høy, ler Anne Grete Preus. Hun var en av flere kjente personer som gledet seg stort foran gårsdagens konsert med U2. STOR: Anne Grete Preus (1,88 på strømpelesten). Foto: FREDRIK NAUMANN

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg hadde ikke hatt noe imot å bli med The Edge etter konserten for å sjekke utstyret hans, sier Anne Grete.

- Utstyret?

- Ja, ler hun og legger til at hun snakker om gitarutstyret og ikke hans personlige utrustning. Men Bono er hun ikke misunnelig på. Hun er jo større enn ham, i hvert fall på strømpelesten.

Større enn hockey

- U2 er favorittgruppa mi. Jeg skulle gjerne ha byttet med Bono - når som helst. Det er mye større å stå på scenen enn å spille ishockeykamp, sier Espen «Shampo» Knudsen. Jeg ville heller ha vært rockestjerne, medgir ishockeyproffen, som storkoste seg under konserten.

- Jeg måtte tidlig erkjenne at jeg aldri kunne bli så stor som U2, innrømmer den tidligere vokalisten i Monroes, Lage Fosheim, ærbødig. Han haster inn VIP-inngangen for å ta sine gamle helter i øyesyn. Vokalisten i funkbandet Baba Nation, Erik Røe, er mindre beskjeden.

- Om to år spiller vi på tilsvarende stor scene og jeg er Gud, flirer han. Erik forteller at alle medlemmene i Baba Nation er så store fans av U2 at de har rappet gitar-riffene fra låta «Discoteque» på sitt kommende album.

- Å stå på en så stor scene er det største kicket du kan få som artist. Men jeg ville foretrukket å se U2 på en mindre scene. Det blir litt for moderne og teknisk for meg, sier artisten Unni Wilhelmsen.

Klar for nakenbad

- Det beste ved U2 er at de fornyer seg hele tida. De blir bare bedre og bedre, sier Håvard Bakke, kjent fra «Pelle og Proffen»-filmene.

- Jeg skulle gjerne tatt med trommeslager Larry Mullen på nakenbading og spandert is på han. Det hadde han fortjent, sier Henning Hartung i Flave To Da Bone.

Tidligere programleder i «Direkte Lykke», Viggo Norsted, er ikke fullt så begeistret.

- Det går rykter om at U2 er sponset av McDonald's. Da var det bedre når de kritiserte norsk hvalfangst, sier han politisk korrekt. Også jazzgitaristen Jon Eberson er kritisk.

- Jeg er ikke noen U2-fan, men fikk en billett, sier han. P3s H.C. Andersen har etter hvert fått et forholdsvis avslappet forhold til U2.

- Jeg liker selvsagt de gode gamle låtene. Jeg er jo oppvokst med bandet, sier H.C., som også innrømmer at han hadde hatt lyst til å stå på scenen i går.

- Problemet er at jeg ikke er en brøkdel så tøff som Bono.

Produsenten David Eriksen har imidlertid et hetere forhold til U2.

- De har fulgt meg hele livet - helt siden den første plata «Boy». Dette var topp!

Anmeldelse på midtsidene