Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

ASYLBARNA:

- Jeg er sulten, jeg savner Norge og er redd. Det er krig her

Atiqullah (18) antas å ha en mental alder på åtte-ni år, men ble tvangsutsendt til Afghanistan i mars. Der lever han nå i ei jordhytte.

TØFT LIV: Atiqullah (18) antas å fungere som en gutt på åtte-ni år, men ble tvangsutsendt fra Norge til Afghanistan i mars i år. Han bor under kummerlige kår sammen med mor og lillebror på 15 år. Hans tre søstre er giftet bort fordi mora ikke hadde penger til å fø dem, og fordi hun var redd at noen ville komme til familien og skade dem. Foto: Privat
TØFT LIV: Atiqullah (18) antas å fungere som en gutt på åtte-ni år, men ble tvangsutsendt fra Norge til Afghanistan i mars i år. Han bor under kummerlige kår sammen med mor og lillebror på 15 år. Hans tre søstre er giftet bort fordi mora ikke hadde penger til å fø dem, og fordi hun var redd at noen ville komme til familien og skade dem. Foto: Privat Vis mer

I mars ble Atiqullah, en ung mann som antas å ha en mental alder på åtte-ni år, tvangsutsendt til Afghanistan.

Familien gråt da han kom tilbake: De ville ikke ha ham der, ifølge Atiqullah sjøl.

Fryktet død

En stund etter at Atiqullah kom til Afghanistan, forsvant han plutselig sporløst. Den tidligere vergen hans, Svein Mork Dahl, var redd for at afghaneren var død. Men for en drøy uke siden dukket Atiqullah plutselig opp igjen, på Facebook.P

- Situasjonen for Atiqullah er forferdelig. For hans del, vil det beste være om han kan returnere til Norge for å få utredning for mulig psykisk utviklingshemning, sier Dahl, og fortsetter:

- Atiqullah er helt uten rettsvern. Han lever under uverdige forhold i en jordhytte utenfor Kandahar. Hvordan kunne man tvangsreturnere ham før det var avklart om han faktisk hadde krav på beskyttelse?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?