- Jeg er Sveriges neste statsminister

Mona Sahlin lovte støtte til Hamas i sin 1. mai-tale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) En selvsikker Mona Sahlin holdt i dag sin første 1. mai-tale som partileder for Socialdemokraterna (S) på Larmtorget i Kalmar.

- Jeg er Sveriges neste statsminister, sa hun til jubel fra de fremmøtte.

I sin tale avslørte Sahlin at hun nå mener Sverige bør følge etter Norge og snakke med den palestinske regjeringen. - De trenger vår støtte her og nå, sa Sahlin som også lovte kamp for storsatsing på arbeidsmarkedstiltak.

Truet av nynazister

Bare en halvtime før Sahlin holdt talen, hadde stemningen på Larmtorget vært truende melder SvD.se.

Med slagord som «Mona Sahlin - avfall» hadde knapt 70 nynazister fra Nationalsocialistisk front (NSF) inntatt plassen, før de etter en halvtime fulgte politiets pålegg om å fjerne seg. Politiet hadde styrket beredskapen i Kalmar etter at det kom informasjon som tydet på at NSF hadde planer om å ødelegge Sahlins tale.

- Vi har fått visse indikasjoner. Men vi vet ikke i detalj hva som er planlagt, om de vil forsøke å forstyrre arrangementet eller organisere aktiviteter andre steder. Alt vi vet er at de planlegger å samles i Kalmar, sier Reine Johansson i Kalmar-politiet til Aftonbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.