«Jeg er takknemlig»

Frp-velgere er ikke som andre velgere. Ei uke med sexskandaler og bortforklaringer har ikke skremt dem bort fra partiet. Det viser en fersk meningsmåling MMI har gjort for Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp får 19,1 prosent mot 19,9 forrige uke. Ikke nok med det, men blant Frp's velgere mener bare 17 prosent at partiledelsen har håndtert sexsaken dårlig.

- Jeg er takknemlig, sier Carl I. Hagen.

Samtidig som partiledelsen i Frp framsto skandalisert og med lav moral i alle norske aviser og tv-kanaler, gjennomførte MMI en bred meningsmåling for Dagbladet. Resultatet er oppsiktsvekkende. Sexskandalene fører ifølge MMIs meningsmåling ikke til ytterligere fall for Carl I. Hagens parti. Nå får partiet 19,1 prosent. Målingen er tatt opp tirsdag til torsdag denne uka, samtidig som det har vært kjent for alle at nestleder Søviknes har hatt sex med ei 16 år gammel jente på FpU-landsmøtet.

Falt 0,8

Dette er bare et fall på 0,8 prosentpoeng i forhold til MMI-målingen som ble tatt opp uka før sexskandalen veltet ut i alle medier. Men det er grunn til å understreke at denne målingen ikke er tatt opp på de samme ukedagene som MMIs tidligere målinger. Det betyr at utvalget kan være annerledes og ikke direkte sammenliknbart.

- Dette er veldig gledelig. Ut fra denne målingen virker det som vi har begynt å nå bunnen. 19 prosent er fortsatt et meget godt resultat for Frp, sier Carl I. Hagen til Dagbladet. - Det viktigste for meg er at ikke hele Frp blir dømt for den dramatiske feilen Terje Søviknes gjorde seg skyld i, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

Bra jobbet

For Dagbladet har MMI også stilt spørsmålet om hvorvidt partiledelsen i Frp har gjort en god eller dårlig jobb. Over halvparten av de spurte mener Frp-ledelsen har håndtert denne saken dårlig eller svært dårlig. Bare tre prosent gir partiledelsen i Frp toppkarakter i denne saken.

Men blant Frp's velgere er oppfatningen en ganske annen. Der i gården mener 45 prosent at partiledelsen har håndtert saken ganske godt eller meget godt. 11 prosent av Frp's velgere sier at partiledelsen har gjort en ganske dårlig jobb mens bare 6 prosent mener jobben har vært meget dårlig.

- Med tanke på fordømmelsen fra alle kommentatorer og andre forståsegpåere, føler jeg takknemlighet over at så mange av våre velgere støtter den jobben vi har gjort i denne saken. Nå kommer også advokaten til jenta med uttalelser som viser at vi har gjort det rette, sier Hagen.

- Hva tenker du på da?

- Han sa at politiavhøret hadde representert den verste dagen i hennes liv. Vår begrunnelse for å handle slik vi gjorde var at jenta som ønsket ro rundt saken, ikke skulle få en slik «verste dag».

- Betyr det at du og Frp-ledelsen hadde planer om å aldri iverksette reaksjoner mot Søviknes for hans oppførsel?

- Det vil jeg ikke kommentere. Det er partiinterne drøftelser, sier Hagen.

- Aftenposten har antydet at din plan var å overlate ledelsen til Siv Jensen og Terje Søviknes så du kunne trappe ned og trekke deg tilbake. Stemmer det?

- Det vil jeg verken bekrefte eller avkrefte, sier Carl I. Hagen.

PRESSET: Carl I. Hagen har fått flere tv-kameraer på seg enn ønsket denne uka. Etter sentralstyremøtet i går var han likevel glad for tilliten fra velgerne.