Alf Henrik Christensen:

- Jeg er tatt på fersk gjerning

Nokas-raner Alf Henrik Christensen (57) ble fredag formiddag framstilt for varetektsfengsling i en grov narkotikasak.

FENGSLING: Fredag formiddag ble Alf Henrik Christensen framstilt for varetektsfengsling i en grov narkotikasak. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
FENGSLING: Fredag formiddag ble Alf Henrik Christensen framstilt for varetektsfengsling i en grov narkotikasak. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Fredag morgen ble Nokas-raner Alf Henrik Christensen framstilt for varetektsfengsling etter å ha blitt pågrepet og siktet i en grov narkotikasak. Det skal være snakk om en betydelig mengde narkotika.

Det var VG som omtalte saken først. Ifølge NRK skal mannen ha blitt pågrepet i en båt med 130 kilo hasj.

- Det er ikke så mye å si. Jeg er tatt på fersk gjerning, sier Christensen til Fædrelandsvennen.

Christensens forsvarer, Sigurd Klomsæt, forteller til Dagbladet at han sto ved siden av sin klient da han ga sitatet til avisa.

- Når man blir pågrepet i en båt med narkotika, så er det ikke så mye å diskutere. Det man eventuelt kan diskutere er mengden, sier Klomsæt til Dagbladet.

Christensen ble avhørt klokka 12 fredag ettermiddag.

Nekter straffskyld

Videre forteller Klomsæt at klienten nekter straffskyld. Christensen samtykker imidlertid til varetektsfengsling av hensyn til etterforskningen, men motsetter seg isolasjonsperioden.

Christensens forsvarer, Sigurd Klomsæt, opplyser overfor kanalen at hans klient nekter straffskyld, men vil samtykke til varetektsfengsling av hensyn til etterforskningen.

I tillegg er ytterligere to personer siktet i saken. Alle skal ha blitt pågrepet natt til fredag, ifølge TV 2. Overfor Dagbladet forteller en av de andre siktedes forsvarer, Morten Furuholmen, at hans klient nekter straffskyld.

- Min klient nekter straffskyld, sier forsvareren til Dagbladet.

Den tredje siktede personen ble i fengslingsmøtet representert av forsvarer Christina Schie Helseth.

- Vi ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt, sier hun til Dagbladet.

Politiadvokat Cecilie Pedersen Hilde forteller til Dagbladet at politiet på nåværende tidspunkt ikke ønsker å uttale seg om saken.

Nokas-ranet

Christensen ble dømt til en elleve års fengsel for å ha deltatt i Nokas-ranet i Stavanger i 2004. Ranerne fikk med seg et utbytte på 57,4 millioner kroner.

Politiførstebetjent Arne Sigve Klungland ble drept under ranet. 15 menn ble dømt for å ha vært med på eller medvirket til ranet.

Sult-saken

I 2017 ble Alf Henrik Christensen dømt til fengsel i tre år og ti måneder for å ha medvirket til forsøk på innførsel av 50 kilo hasj fra Nederland til Norge. Christensen skal ifølge aktor ha gjennomført tre mislykkede forsøk, og skal ha brukt sine egne seilbåter i to av forsøkene.

Christensen nektet straffskyld og forklarte derimot at han forsøkte å sabotere hasjsmuglingen, fordi han fikk kalde føtter.

- Allerede på bussen hjem tenkte jeg igjennom konsekvensene. Jeg føler at jeg er kommet tilbake til samfunnet, sa Christensen i retten.

Saken er anket til Borgarting lagmannsrett, hvor Christensen fremdeles avventer dom.

Tingrettsdommen kom som følge av politiets topphemmelige «Operasjon Sult», som førte til at totalt 13 personer ble tiltalt for blant annet narkotikakriminalitet, planlegging av ran, planlegging av drap og drapsforsøk.