Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg er trygg!» tekstet David kona etter flyplassbomben. Så gikk han på t-banen

Er meldt savnet etter angrepene i Brussel.

 SAVNET ETTER ANGREPET: David Dixon var på vei til jobb da metroen i Brussel ble angrepet. Foto: Twitter
SAVNET ETTER ANGREPET: David Dixon var på vei til jobb da metroen i Brussel ble angrepet. Foto: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): David Dixon (51) fra Storbritannia er meldt savnet etter terrorangrepene i Brussel, opplyser hans familie, ifølge the Independent.

Hans kone gjennom ti år, Charlotte Sutcliffe, har gått fra sykehus til sykehus i håp om å finne ham, men foreløpig har søket vært uten resultat.

- Så fort jeg hørte på nyhetene om eksplosjonen på flyplassen så tekstet jeg David og spurte om han var ok. Det var en lettelse da han tekstet tilbake og sa at han var trygg og fin, sier hun til avisa.

Tok metroen til jobb Men bare en drøy time seinere ble hennes lettelse forandret til fortvilelse. Da gikk det av ei bombe på Maalbeck T-banestasjon.

- Han reiste inn til Brussel med metroen hver dag og etter at vi hadde tekstet ferdig må ha han gått på T-banen som ble angrepet.

Dixon var på vei til jobb, men møtte aldri opp og ingen har hørt fra ham siden. Familie og venner har postet meldinger på sosiale medier om å kontakte hans kona hvis de har sett ham, men foreløpig har telefonen stått stille.

- Ingen har hørt fra han siden angrepet og vi er utrolig bekymret. Vårt håp er at han er skadet og blitt fraktet til sykehus.

Over 250 ble såret 31 personer ble drept, mens 260 ble såret i terrorangrepene i Brussel, viser nye og foreløpige tall fra Belgias helsedepartement.

- Folk ligger fortsatt i koma og kjemper for å overleve, sier en talsmann for helsedepartementet.

Tidligere onsdag opplyste Belgias utenriksminister Didier Reynders til kringkasteren RTBF at de drepte og sårede kom fra 40 ulike land.

Det første dødsofferet som ble identifisert, er den peruanske kvinnen Adelma Marina Tapia Ruiz. Hun ble drept med familien som vitner, ifølge utenriksdepartementet i Peru.

Kvinnen hadde bodd i Belgia i seks år og var med sin familie på flyplassen i Brussel da det eksploderte. En av hennes døtre ble såret av vrakrester som kom flygende som følge av eksplosjonen.

- De har revet vekk alt hun ønsket å gjøre med sitt liv, sier broren hennes, Fernando Tapia, til lokale medier.

Hele Norges coronakart