- Jeg er usedvanlig godt kvalifisert til å bli fylkesmann

Lars Sponheim ser lyset etter 1200 sms'er og mailer fra angrende og gråtende velgere.

SER FREMOVER: Venstre sin partileder Lars Sponheim på pressekonferansen han avholdt på Venstres grupperom på Stortinget tirsdag ettermiddag, etter valgnederlaget.
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
SER FREMOVER: Venstre sin partileder Lars Sponheim på pressekonferansen han avholdt på Venstres grupperom på Stortinget tirsdag ettermiddag, etter valgnederlaget. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Venstre-leder Lars Sponheims knekk etter valget ble av kort varighet. Etter å ha ligget våken store deler av siste natt, så han lyset samtidig som sola sto opp.

- Nå vil jeg søke som fylkesmann i Hordaland, jeg var ikke klar over at det embetet er ledig til våren. Først i går ettermiddag ble jeg klar over at Svein Alsaker (KrF) går av for 70-års grensen i mars neste år.

- Jobben som fylkesmann er jeg usedvanlig godt kvalifisert, sier Sponheim til Dagbladet på vei hjem til Ulvik fra Oslo i ettermiddag med halve flyttelasset i bilen.  Han har allerede ryddet kontoret på Stortinget.

- PerfektSom begrunnelse for sin impulsive og selvvalgte karakteristikk "usedvanlig godt kvalifisert" kommer valgtaperen med stikkord i velkjent fart:- Embetseksamen i landbruksøkonomi, lektor og landbrukssjef pluss velkjent politisk karrierere. Og 52 år må jo være en perfekt alder for en sånn jobb. Dessuten er det tradisjoner for at fylkesmennene går på omgang mellom partiene. Og det må være minst en generasjon siden det har vært en fylkesmann fra Venstre i Hordaland, sier Sponheim i det han passererer Nesbyen.  Angrende velgereI løpet av halvannet døgn etter Venstres katastrofale valgresultat har Sponheim fått om lag 400 sms'er og 800 e-poster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer