«Jeg er usigelig lei meg for at vi har skapt et bilde av gubbevelde i Ap»

HAMMERFEST (Dagbladet): Jens Stoltenberg var fullstendig rådløs da gubbedebatten i Ap eksploderte. - Den kom så uventet og overraskende. Selv i dag vet jeg ikke hvordan jeg kunne ha gjort mer for å unngå den, sier Stoltenberg, som avviser at han er veik som leder og pregløs som politiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er usigelig lei meg for at vi har skapt et bilde av gubbevelde i Ap. For det er helt feil at Ap ikke er opptatt av likestilling. Ikke noe annet parti har gjort mer enn oss. Jeg tar min del av skylden, men enhver leder er avhengig av at folk tar ansvar selv også. Vi manglet åpenbart selvdisiplinen. Og vi greide ikke å formidle alt det vi har gjort. Tenk på at da Karita (Bekkemellem Orheim, red.anm.) i fjor foreslo kjønnskvotering i styrene, ble det ramaskrik. Nå blir statsråd Gabrielsen hyllet for det samme, sier Jens Stoltenberg, uvanlig oppgitt. For både som AUF-leder og i partiet har han vært en pådriver for en mer kvinne- og småbarnsvennlig møtekultur.

- De som har spurt meg, har fått svar. Men jeg burde kanskje ha vært mer aktiv selv i å presentere et annet syn på Ap da gubbedebatten pågikk, sier Stoltenberg.

På gamle trakter

Lørdag kom han til Hammerfest for å delta på Finnmark Ap's fylkesårsmøte. Hammerfest er byen han for første gang besøkte for tretti år siden. Da fikk Jens, Camilla og Nini reise rundt sammen med pappa Thorvald på en to ukers turné for norsk EF-medlemskap. Finnmarkingene lot seg overhodet ikke overbevise, selv ikke av Thorvald på sitt aller mest sjenerøse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer