- Jeg er usikker på hvilke akademiske kvalifikasjoner det gir å lære å hekle et år

Unge Høyre vil kutte støtten til alle folkehøyskoler.

NEI TIL STØTTE: Unge Høyre vil kutte vekk studiepoengene og den økonomiske støtten til norske folkehøyskoler. Fra venstre: Lise-May Sæle, Morten Landråk Asbjørnsen, Peder Gjerstad og Lise Harmmersland Mjelde. Foto: Petter Haraldsen.
NEI TIL STØTTE: Unge Høyre vil kutte vekk studiepoengene og den økonomiske støtten til norske folkehøyskoler. Fra venstre: Lise-May Sæle, Morten Landråk Asbjørnsen, Peder Gjerstad og Lise Harmmersland Mjelde. Foto: Petter Haraldsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har ikke noe mot folkehøyskolene, men vi har faktisk kommet til et punkt der vi må sette det viktigste først, og da er ikke selvrealisering det vi burde prioritere å bruke skattepengene på. De bør heller brukes til bedre lærere og skolehelsetilbud, sier Lise-May Sæle, fylkesleder i Sogn og Fjordane Unge Høgre til Dagbladet.

Medlemmene i Unge Høyre i de fire vestlandsfylkene Hordaland, Rogaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal har vært samlet på Vestlandskonferansen på Flesland i helga. Der har de lagt strategi opp mot Unge Høyres Landsmøte som skal avholdes i juni.

Avvikle støtten Et av de viktigste punktene de kom fram til er at de ønsker å avvikle støtten til folkehøyskolene, og i tillegg fjerne de to studiepoengene året gir. Folkehøyskoler skal fortsatt være et tilbud i Norge, men man er nødt til å betale for det selv.

Vil kutte studiepoeng og støtte - Jeg er usikker på hvilke akademiske kvalifikasjoner det gir å stå på ski i Alpene, eller å lære og hekle et år. Likevel får disse ungdommene to tilleggspoeng. Dette synes jeg ikke er rettferdig overfor de andre elevene som skal konkurrere om de samme studieplassene videre, sier Peder Gjerstad, fylkesleder i Møre og Romsdal Unge Høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer