- Jeg er uskyldig

ÅLESUND (Dagbladet): - Jeg er uskyldig, og jeg er sjokkert over beskyldningene. Det sier den sexsiktede presten fra Sunnmøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ba påtalemyndigheten om forlenget varetekt for presten. Siktelsen er samtidig utvidet til å gjelde flere alvorlige forhold.

Presten nekter straffskyld.
Dagbladet snakket med den 41 år gamle presten like før fengslingsmøtet i tinghuset i Ålesund i går. Presten la ikke skjul på at etterforskningen har vært en voldsom belastning.

- Jeg vil renvaskes

Men han var ikke knekt etter to uker i isolasjon på varetektscelle. Han framsto som rolig og kamplysten.
- Jeg er innstilt på å kjempe. Jeg prøver å bli renvasket for beskyldningene, sa presten.

I over en time forklarte presten seg overfor dommerfullmektig Aslak Runde. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

I prestens lokalsamfunn skal de tekniske etterforskerne fra Kripos ha utgitt seg for å være håndverkere da de foretok ransaking i presteboligen og andre eiendommer som presten har disponert. Politiet gransker nå det store beslaget som er gjort.

Hemmelighold

Politiet er tause og har ennå ikke kommentert noe som helst om etterforskningen, annet enn å avsanne ryktene om at det gjelder en drapssak.

I går ville ikke politiinspektør Reidar Andresen ved Sunnmøre politidistrikt engang fortelle hvor mange ukers varetekt han har bedt om.

Etter det Dagbladet erfarer, utvider påtalemyndigheten siktelsen og ber om at presten holdes i varetekt i nye fire uker.

Flere kvinner

Etterforskningen har avdekket at flere kvinner hevder de er blitt utsatt for seksuelle handlinger fra presten i forbindelse med sjelesorg. Etterforskerne undersøker også om presten har forgrepet seg på barn.