«Jeg er uskyldig»

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Jeg er glad i å leve. Om barnedrapene vet jeg ikke mer enn at jeg er uskyldig, sier den drapsdømte 42-åringen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

42-åringen har opplevd hektiske dager etter at det tirsdag ble kjent at han var noen få hundre meter unna da barnedrapene skjedde i Baneheia. For tretten år siden ble han dømt til elleve års ubetinget fengsel og fem års sikring for blind vold som endte i drap, drapsforsøk og en rekke tilfeller av legemsfornærmelser.

- Blir ikke lei meg

Mannen benekter på det sterkeste at han har noe med drapene å gjøre. Men han forstår godt at folk trekker ham inn i saken på grunn av hans kriminelle fortid.

- Jeg blir ikke lei meg når de tror det er jeg som har drept jentene, sier han.

Tirsdag klokka 14.00 ble 42-åringen hentet av tre sivilkledde politifolk på en vernet bedrift i Kristiansand, der han arbeider. Elleve timer seinere kjørte politiet ham hjem i svartemarja til brorens strømløse hytte på Åros i Søgne.

Mediekjør

Klokka 07.10 i går morges var 42-åringen på beina igjen og tok bussen til jobb. Et reportasjeteam fra Fædrelandsvennen var på pletten og sikret seg gårsdagens oppslag med hans uttalelse om at han er uskyldig og har alibi for drapstidspunktet.

Etter endt arbeidsdag ble 42-åringen passet opp av Aftenpostens medarbeider som tilbød ham skyss. Turen gikk til Kristiansand sentrum, der både NRK og TV2 sto klare til å sikre seg mannens uttalelser.

Hjertelig mottatt

Etterpå ble Dagbladet med 42-åringen opp trappene bak Telebygget i Kristiansand sentrum, til Syretoppen der byens hasj- og pilsmiljø har sin base.

42-åringen ble mottatt med åpne armer av kompisene. Det vanket både omfavnelser og godord til mannen.

Han sier han ble realt behandlet under politiavhøret.

- De fikk svar på det de spurte om, sier han , og forteller at han for eksempel ikke ble bedt om å avgi hårprøve.

- Nå håper jeg det blir fred og ro omkring min person, ber han.

STAMSTEDET: Den drapsdømte 42-åringen dro rett til Syretoppen i Baneheia, da han i går ettermiddag var ferdig på jobben i en vernet bedrift.