- Jeg er utsatt for en vendetta

BERLIN (Dagbladet): Erik Mykland (30) vil helst forlate TSV München 1860 på grunn av konflikten med treneren Peter Pacult. - Han har drevet en regelrett vendetta mot meg, sier Myggen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At Myggen ikke akter å bøye hodet 1860-trener Pacult, gjorde han helt klart da han i går kveld snakket med Dagbladet, underveis til juleferie i Risør sammen med familien.

Myggen slår endelig hardt tilbake etter å ha tiet utad i maktkampen som har rast mellom ham og Pacult de siste ukene.

- Helst vil jeg slippe å se fjeset på Pacult mer. Det kan du trygt skrive. Men må jeg, reiser jeg tilbake til München. Om nødvendig blir jeg i 1860 til kontrakten utløper i juni 2003, understreker Mykland.

Også til nære venner i 1860 sa Myggen «På gjensyn 2. januar» før han dro på Norgesferie, får Dagbladet opplyst.

Myggen avviser kategorisk pressespekulasjoner om at han er i forhandlinger med engelske klubber, der West Ham blir nevnt som en mulig ny arbeidsgiver.

Fotballartisten og livskunstneren fra Risør står midt oppe i et drama som ingen nordmann har opplevd før ham i tyske Bundesliga. Og Erik innrømmer at den siste tida ikke har vært lett,, men understreker at det ikke er ham som har skapt prob lemene.

Daglig skriver avisene i München at han er på vei bort fra 1860, dit han kom fra Panathinaikos i fjor sommer.

- Erik kan gå dersom han finner seg en annen klubb i vinterferien. Han og hans rådgiver vet beskjed, sier Pacult til avisa Abendzeitung. Manager Erik Soler hadde samtaler med både Mykland og 1860-ledelsen sist søndag.

- Jeg vil ikke legge hindringer i veien for Erik, blir Pacult sitert i avisa TZ. På spørsmål fra München-avisa om det er «håp om bedring» etter at Mykland angivelig har demonstert dårlige prestasjoner på treningen i det siste, blir Pacult sitert:

- Jeg tror ikke at Erik vil endre seg stort.

- Dersom Mykland går, vil jeg ikke felle en tåre, blir den mektige 1860-bossen Karl-Heinz Wildmoser sitert i Abendzeitung.

- Jeg er ikke sikker på at Wildmoser virkelig har sagt dette. Det blir skrevet så mye, men når folk blir konfrontert med sine uttalelser, sier de ofte noe helt annet, er Myklands kommentar overfor Dagbladet. Han mener at Münchenavisene driver en kampanje mot han.

München-avisene skriver også 1860 vil spare penger på å kvitte seg med Myggen, som kom gratis fra Athen, men som nå skal være til salgs for rundt seks millioner kroner. Myggen årslønn på 2,7 millioner mark (nærmere 11 millioner kroner) er den nest høyeste på laget. Bare landslagsveteranen Thomas Hässler tjener bedre med 3,3 millioner mark.

Myggen sier at han ikke vil bidra til spekuasjonene som florerer. Men problemene i forhold til trener Pacult er virkelige nok, erkjenner han.

- Han snakker ikke til meg. Han tror åpenbart at jeg ikke forstår tysk. Jeg har forsøkt å snakke ut med Pacult, men han vil ikke. I stedet prater han gjennom avisene.

Slik begrunner Erik at han endelig tar til motmæle, etter å ha tiet og unngått kontakt med massemediene - for ikke å skape unødig strid.

For Pacult forgjenger Werner Lorant var Erik Mykland en yndling. Så gikk nordmannen lenge skadd. Lorant fikk sparken fordi 1860 falt nedover på tabellen. Mens «Løvene» under Pacults nye ledelse gikk inn i en medgangsperiode, startet marerittet for Mykland.

- Jeg gleder meg over lagets framgang. Og jeg mener at jeg er god nok til å spille. Kroppen er helt fin igjen. Men Pacult har åpenbart problem med å skaffe seg autoritet. Det tar han ut mot en spiller, mot meg. Han har drevet en regelrett vendetta mot mot meg, sier Mykland.

Ballgeniet fra Risør med 78 landskamper sier at det tok ham bare en måned i fjor sommer å innse at valget av 1860 var galt.

- Noen ganger velger jeg rett, noen ganger galt. Slik er livet. Men jeg har hele tida vært innstilt på å oppfylle de forpliktelser jeg har tatt på meg, også nå. Finner jeg ikke en annen klubb i jula, stiller jeg på treningsfeltet München 3. januar for å yte mitt beste.

STIKKER TILBAKE: - Finner jeg ikke noen annen klubb i jula, stiller jeg på treningsfeltet i München 3. januar for å yte mitt beste, sier Erik Mykland til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer