- Jeg er utsatt for et komplott

Travkusk Atle Hamre (47) mener arrestasjonen og siktelsen er et komplott.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) – Jeg har blitt utsatt for et komplott. Jeg er misbrukt og utnyttet av folk som ønsker å skade meg for selv å slippe unna, sier Atle Hamre til NTB gjennom sin advokat Jonny Sveen.

Den kjente travprofilen har siden i morges sittet i avhør hos politiet i Sandefjord.

Politiet vil først fredag avgjøre om de fem skal framstilles for varetektsfengsling.

- Spørsmålet er hva som kommer fram i avhør og den videre etterforskningen, sier Grønås.

Etter det Dagbladet.no erfarer var det et økonomisk mellomværende til investoren og hesteeieren Trond Willy Wilhelmsen som utløste den nye politisaken mot travkusken Atle Hamre. Wilhelmsen, som på Sørlandet blant annet er kjent som investor i Tippeliga-klubben Start, har anmeldt Hamre for trusler.

Siktet for utpressing

Politiet i Agder har vært forsiktige med å gå ut med opplysninger i saken.

- Vi har arrestert fem personer i går og i dag. De er siktet for utpressing, sier politiinspektør Nils Andreas Grønås ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

FENGSLET: Travkusken Atle Hamre er siktet for trusler og utpressing, men mener saken er et komplott mot ham. Foto:Torbjørn Berg/Dagbladet
FENGSLET: Travkusken Atle Hamre er siktet for trusler og utpressing, men mener saken er et komplott mot ham. Foto:Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer

Han ville tidligere i dag ikke bekrefte at Atle Hamre var en av de arresterte, men sier at politiet vurderer saken som alvorlig.

- Utpressingsforsøket skjedde for kort tid siden. Det er snakk om et betydelig beløp.

- Er det snakk om millionbeløp?

- Forsåvidt kan jeg bekrefte det, sier Grønås.

Politiet skal ha mottatt en anmeldelse i saken for en uke siden.

Ikke på jobb

Hamres fetter Lars Magne Søvik er treneransvarlig på Hamre/Søvik-stallen på Ullberg gård i Larvik og dermed Atle Hamres nærmeste kollega.

- Jeg vet ikke mer enn at Atle ringte meg fra sin hjemmetelefon i Sandefjord i går kveld ved 23-tiden og fortalte at han ikke kunne komme på jobb tidlig i dag, fordi han var innkalt i et avhør klokka 08. Siden har jeg ikke hørt noe og har heller ikke fått kontakt med hans kone på telefonen, sa Søvik til Dagbladet.no ved 13.30-tiden.

Atle Hamre ble i desember 2002 dømt til fem års fengsel for å ha presset tidligere skipsreder Thor Christensen for 28 millioner kroner på 1990-tallet.

ANMELDTE ATLE HAMRE: Trond Willy Wilhelmsen er også godt kjent i travmiljøet i USA. Her er Wilhelmsen fotografert på verdens største unghestløp The Hambletonian på banen The Meadowlands i New Jersey 6. august 2005.