- Jeg er utsatt for karakterdrap

Ola Borten Moe langer på ny ut mot miljøbevegelsen.

LANGER UT:Ola Borten Moe gyver løs på Fremtiden i våre hender etter at han ble kåret av organisasjonen til årets etikkversting. I dag svarte han på tiltale fra miljøbevegelsen fra talerstolen under Enovas konferanse i Trondheim. Her er stastråden fra et seminar arrangert av selskapet Wintershall i november. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LANGER UT:Ola Borten Moe gyver løs på Fremtiden i våre hender etter at han ble kåret av organisasjonen til årets etikkversting. I dag svarte han på tiltale fra miljøbevegelsen fra talerstolen under Enovas konferanse i Trondheim. Her er stastråden fra et seminar arrangert av selskapet Wintershall i november. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under Enovas konferanse i Trondheim i dag, benyttet olje- og energiminister Ola Borten Moe anledningen til å lange ut mot miljøorganisasjonen Fremtiden i våre hender.

- Årets versting Bakgrunnen var organisasjonens rangering av miljøverstinger hvor statsråden ble kåret til «årets etikkversting».

- Man gripes på etisk og moralsk grunnlag. Jeg påstår ikke at jeg har bedre etikk eller moral enn noen andre. Men jeg oppfordrer alle til å diskutere samfunnsutviklingen på et saklig grunnlag. Ikke med personlige karakterdrap, sa Moe fra talerstolen, ifølge Adressa.

- Karakterdrap Etter at Moe hadde gått ned fra talerstolen, forklarte han hvorfor han mente det var snakk om et karakterdrap:

- Hvordan kan jeg definere dette som noe annet enn karakterdrap, spurte Borten Moe retorisk, og fortsatte med et forsøk på å avlive motsetningsforholdet mellom olje og fornybar energi, som han mener preger norsk offentlighet, skriver Adressa.

- Det er et motsetningsforhold som får stor oppmersomhet i det norske ordskiftet. Men vi må forvalte norske ressurser på sokkelen på en fornuftig måte, og samtidig ha ambisjoner om et fornybart samfunn. Jeg har ansvaret for begge deler, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer