LANGER UT:Ola Borten Moe gyver løs på Fremtiden i våre hender etter at han ble kåret av organisasjonen til årets etikkversting. I dag svarte han på tiltale fra miljøbevegelsen fra talerstolen under Enovas konferanse i Trondheim. Her er stastråden fra et seminar arrangert av selskapet Wintershall i november. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LANGER UT:Ola Borten Moe gyver løs på Fremtiden i våre hender etter at han ble kåret av organisasjonen til årets etikkversting. I dag svarte han på tiltale fra miljøbevegelsen fra talerstolen under Enovas konferanse i Trondheim. Her er stastråden fra et seminar arrangert av selskapet Wintershall i november. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Jeg er utsatt for karakterdrap

Ola Borten Moe langer på ny ut mot miljøbevegelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under Enovas konferanse i Trondheim i dag, benyttet olje- og energiminister Ola Borten Moe anledningen til å lange ut mot miljøorganisasjonen Fremtiden i våre hender.

- Årets versting
Bakgrunnen var organisasjonens rangering av miljøverstinger hvor statsråden ble kåret til «årets etikkversting».

- Man gripes på etisk og moralsk grunnlag. Jeg påstår ikke at jeg har bedre etikk eller moral enn noen andre. Men jeg oppfordrer alle til å diskutere samfunnsutviklingen på et saklig grunnlag. Ikke med personlige karakterdrap, sa Moe fra talerstolen, ifølge Adressa.

- Karakterdrap
Etter at Moe hadde gått ned fra talerstolen, forklarte han hvorfor han mente det var snakk om et karakterdrap:

- Hvordan kan jeg definere dette som noe annet enn karakterdrap, spurte Borten Moe retorisk, og fortsatte med et forsøk på å avlive motsetningsforholdet mellom olje og fornybar energi, som han mener preger norsk offentlighet, skriver Adressa.

- Det er et motsetningsforhold som får stor oppmersomhet i det norske ordskiftet. Men vi må forvalte norske ressurser på sokkelen på en fornuftig måte, og samtidig ha ambisjoner om et fornybart samfunn. Jeg har ansvaret for begge deler, sa han.

- For mest mulig utslipp
Lørdag skrev Aftenposten om Fremtiden i våre henders kåring av årets etikkverstinger. Sammen med Statoil troner olje- og energiministeren øverst på lista.

- I Ola Borten Moe har Norge fått en oljeminister som er for mest mulig klimagassutslipp, og en minister som er totalt blind for hvilke miljøkonsekvenser utvinning av olje og gass fører med seg, skriver organisasjonen på sine nettsider om hvorfor de kårer Moe til årets etikkversting.

Under årets Enova-konferanse om «Det grønne gullet» fikk Fremtiden i våre hender altså svar på tiltale.

- Det gjøres forsøk på å definere folk ut av debatten. Det er altså ikke nok med saklig uenighet, sa Moe.