- Jeg er vant til å bli mistenkeliggjort, men jeg frykter 2009 en gang til

- Tjostolv var min aller beste venn, sier Joshua French - som nå er mistenkt etter kompisens død.

OPPGITT: Joshua French mistet sin beste venn på søndag. Nå er han blitt avhørt i saken. Her fotografert i Ndolo-fengselet i Kinshasa i formiddag. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
OPPGITT: Joshua French mistet sin beste venn på søndag. Nå er han blitt avhørt i saken. Her fotografert i Ndolo-fengselet i Kinshasa i formiddag. Foto: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA (Dagbladet): - Tjostolv var min aller beste venn, sier Joshua French til Dagbladet i Ndolo-fengselet i Kinshasa.

- Dette er fryktelig, fryktelig tungt.

- Men jeg frykter for at jeg vil bli mistenkeliggjort - at det blir 2009 en gang til. Jeg er vant til å bli mistenkeliggjort, jeg har vært igjennom dette før, jeg frykter 2009 en gang til men jeg klarer meg greit, sier French.

Mai 2009 ble Joshua Frenchs liv snudd på hodet, da han og Tjostolv Moland ble arrestert og seinere tiltalt og dømt til døden for drap, spionasje og flere andre forbrytelser i Kongo.

Hans advokat Hans Marius Graasvold fortalte i dag at French har vært gjennom gjentatte avhør. Molands dødsfall etterforskes som mistenkelig og French ser på som en potensielt mistenkt.

FANT VENNEN DØD:  Tjostolv Moland og Joshua French på cella i Kinsasha i 2009. Søndag fant French kameraten død på cella de delte. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FANT VENNEN DØD: Tjostolv Moland og Joshua French på cella i Kinsasha i 2009. Søndag fant French kameraten død på cella de delte. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Det kommer på toppen av at French søndag mistet sin beste venn, da French selv fant Tjostolv Moland død på cella i fengselet.

Molands dødsfall etterforskes som mistenkelig og French ser på som en potensielt mistenkt.

- Dette er det som blir formidlet via media der nede. De har i alle fall nå en oppmerksomhet mot French som er av en slik karakter at det er naturlig at han får bistand fra oss, sier advokaten, som reiser ned for å bistå French så raskt det er praktisk mulig.

- Vi tar ingen sjanser når vi aner at det finner på å rette søkelyset mot French, noe som er fullstendig meningsløst i denne situasjonen her. Han skulle hatt hjelp og støtte, sier han.